„Velké díky patří protagonistům filmu, zejména fantastickému výkonu Davida Švehlíka, Jardy Duška, Ondřeje Malého a dalších skvělých českých herců. Moc mě těší zájem diváků a zároveň chci poděkovat za skvělé ohlasy a hodnocení, čehož si opravdu velmi vážím,“ říká režisér filmu Dan Svátek.

Film o úspěšných mužích, kteří spadli až na samé dno, aby se odrazili vzhůru, se odehrává z velké části na půdě protialkoholní léčebny, kde kromě smutných chvil hrdinové zažívají i nemálo úsměvných okamžiků.

Studená válka
Ani spolu, ani bez sebe. Pawlikovského Studená válka nabízí milostnou baladu

V hlavní roli exceluje recenzemi oceňovaný David Švehlík coby spisovatel Josef Formánek, který příběh na vlastní kůži sám prožil. „Doufám, že náš film pomůže dobré věci a o tématu závislosti na alkoholu se bude více mluvit, protože se netýká pouze mužů, ale i žen a bohužel dospívajících dětí,“ dodává režisér Dan Svátek.

Velký ohlas má snímek na sociálních sítích, kde zároveň běží reklamní kampaň, mimo jiné na Facebooku. Reakce jsou nečekaně pozitivní, řada uživatelů neváhá veřejně se svěřovat se svými zkušenostmi se závislostmi.

Za všechny alespoň jeden: „Síla. Pokud člověk zažil dva otce alkoholiky a po té jeden čas sám chlastal první ligu, musí ho tenhle film roztrhat na kusy. Druhou půlku filmu jsem v kině probulil. A nestydím se za to. Člověk si během hodiny a půl uvědomí spoustu věcí. Pánové a dámy: Moc děkuji a smekám.

Čínský film Asura
Největší filmový propadák? Čínské fantasy za více než dvě miliardy stahují z kin