Alza nově nabízí alternativní stravu Saturo, která konkuruje českým nápojům MANA

saturo
0Zobrazit komentáře

Poté, co se alternativní strava v práškové a již předmíchané podobě dostala nejen na pulty supermarketů či trafik, ale i do největších internetových obchodů, rozdělili se zákazníci na dva tábory. Jedni ji nesnáší a myslí si, že může tělu spíše uškodit a další si bez ní neumí představit život. Nyní podobným způsobem míří k zákazníkům další z v Česku dostupných nápojů, které mohou nahradit běžnou denní stravu.

Největší tuzemský eshop Alza.cz totiž do sortimentu zařadil nápoje rakouského startupu Saturo, který vstoupil na český trh v průběhu května letošního roku se čtyřmi různými příchutěmi předmíchaného nápoje, které se nedávno rozšířily o limitovanou letní edici. Alza na svém eshopu prodává balení po 8 kusech, které se cenově liší dle příchutě a začínají na 459 korunách, respektive 57 Kč za nápoj.

alzasaturo

Kromě Alzy bude Saturo dostupné i na online tržišti potravin Atoto.cz, odkud si ho bude možné od 23. července přímo objednat s bezplatným doručením po Praze do 120 minut, včetně nové příchutě, a startup připravuje rozšíření také na sítě čerpacích stanic.

pavel

Přečtěte si takéČech tvoří mobilní aplikaci, která chce ulehčit život lidem s cukrovkouČech tvoří mobilní aplikaci, která chce ulehčit život lidem s cukrovkou

Dle startupu jeden takový nápoj, který obsahuje bílkoviny, sacharidy, tuky, vlákninu, vitamíny a minerály, dodá tělu zhruba čtvrtinu denního příjmu všech potřebných živin. Saturo na českém trhu konkuruje především českému nápoji MANA od Heaven Labs Jakuba Krejčíka, který tuzemskému trhu prozatím jednoznačně dominuje. Ostatně MANA v souvislosti s vlastní expanzí nedávno investovala do nového míchacího nástroje, který spojí původní prášek přímo s olejem.

saturofounder

Zakladatelé startupu Saturo v čele s Hannesem Feistenauerem

Mezi další konkurencí Saturo jsou pak alternativní stravy v podobě více přírodního nápoje Anapur, který ovšem nedisponuje nepráškovou variantou, a Pokeat – ta se dá označit spíše za rozmixovanou organickou stravu, než přímo nápoj.

Foto: Saturo

Diskuze (0)

Novinka

Anonym