Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vondroušová je ve čtvrtfinále, Martincová loňské semifinále v Gstaadu neobhájí

Markéta Vondroušová postoupila na antukovém turnaji v Gstaadu poprvé v sezoně do čtvrtfinále. Ve druhém kole porazila Bulharku Elicu Kostovovou 6:4, 6:4. Hned v úvodním duelu naopak ztroskotala Tereza Martincová, která prohrála s Mandy Minellaovou 3:6, 6:7 a ani na pátý pokus letos postup na okruhu WTA nevybojovala.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Devatenáctiletá Vondroušová, jež ve Švýcarsku na úvod vyřadila nasazenou šestku Laru Arruabarrenaovou ze Španělska, zvládla v duelu s Kostovovou nervózní koncovku druhého setu. Zatímco úvodní sadu odehrála na podání bez jediného zaváhání, v závěru duelu přišla o servis, dokázala se však okamžitě zkoncentrovat a čistou hrou zápas zakončila.

O postup mezi čtveřici nejlepších se Vondroušová utká s Jevgenijí Rodinovou. O deset let starší Rusku, která ve třech setech vyřadila Monu Barthelovou z Německa, zatím na okruhu WTA nepotkala.

Třiadvacetiletá Martincová, jež si loni v Gstaadu vyrovnala semifinálovou účastí osobní maximum mezi elitou, prohrála s lucemburskou soupeřkou Minellaovou za hodinu a 40 minut i třetí vzájemný zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články