Američan v minulosti spolupracoval se světoznámými jmény, například zpěváky Jamesem Bluntem či Robbie Williamsem. Netradičně pojatý videoklip zachycuje život v pokojíčku, kde v době dospívání trávíme většinu času. Hlavní roli ztvárnil zpěvák Petr Lexa, který během natáčení prozradil, že ve škole nebyl vždy příkladným studentem.

Pavel Bobek.
Petr Janda, Yvonne Přenosilová či Petr Nárožný zazpívají Pavlu Bobkovi

Písnička Nový obzory vznikla v rámci projektu Nalaď se na školu. „Téma školy jsme uchopili v širším slova smyslu a sice jako školu života. S trochou nadsázky jsme chtěli poukázat na to, že koncem studia naše vzdělávání nekončí. Důležité je poznávat nové věci a hledat impulsy, které nám otevírají nové obzory,“ poodhaluje kytarista Lukáš Bundil.

Zdroj: Youtube

Ve videoklipu v režii Radima Věžníka sledujeme postavu Martina od narození až po 26. rok, kdy dokončuje studium na vysoké škole a stěhuje se. Kromě Petra si Martina zahráli další čtyři herci ve věku 1, 3, 6 a 10 let. „Všichni herci byli vybráni na základě mých fotek z dětství a podobnost byla neuvěřitelná, chvílemi jsme měl pocit, že cestuji v čase,“ směje se Petr.

A jak Petr s Lukášem vzpomínají na dobu, kdy sami byli školou povinní?

Festival HradyCZ 2017 pod Kunětickou horou.
Klus, Lenny i Mládek. Hrady CZ lákají na rozmanitý program

„Patřil jsem mezi ty vzornější žáky, ale taky jsem měl na kontě pár menších poznámek. Pamatuju si, jak jsem jednou skončil na koberečku u ředitele školy, když jsem na chodbě prasknul smradlavý pytlík z Ptákovin a zasmradil tak všechna tři patra školy. Ještě druhý den museli uklízečky větrat učebny,“ vypráví se smíchem Petr a přidává druhou historku:

„Na základce se vlastně zrodila moje záliba ve videotvorbě. Vzpomínám si, jak jsme s kamarády o přestávkách točili na naše první mobily s kamerou vtipné scénky. Jednou jsme vyrobili hadrového panáka, navlékli jsme mu moje oblečení a natočili jsme, jak letí z okna.

Zděšení učitelé v protější budově si mysleli, že jsem vyskočil já. Poznámku “Petr před zraky učitelů předstíral, že skáče z třetího patra”, jsem doma složitě vysvětloval.“

Zpěvák Václav Lebeda, alias Voxel
Písničkář Voxel: Vždycky jsem toužil hrát na Rozmarném létě

Poznámkám se nevyhnul ani kytarista Lukáš Bundil: „Na konci každého roku jsem počítal poznámky v žákovské a nejvíc jsem se dopočítal asi čtyřiceti za rok. Vždycky to ale bylo za vyrušování nebo klasické klukoviny, žádné vážné průšvihy. A hlavně to vždycky kompenzoval prospěch, který jsem míval super,“ směje se a dodává: „Nakonec jsem dostudoval i vysokou školu, tedy až ve 27 letech, a vlastně jsem docela rád, že už do lavic usedat nemusím.“

Pro posluchače Slzy je dobrou zprávou, že Holomráz tour 2018, které bylo na jaře vyprodané, se na podzim vrátí do regionů.

Termíny koncertů v rámci Holomráz tour 201813.10. Lnáře, KD Lnáře, Lnáře 187
19.10. Otrokovice - Otrokovická beseda
1.11. Polička, Tylův dům, Vrchlického 53
10.11. Pardubice, KD Hronovická, Hronovická 406
15.11. Kutná Hora, KD Lorec, U Lorce 57
16.11. Cheb, KC Svoboda, Za Mostní branou 1791/5
21.11. Benešov, KD Karlov, Na Karlově 2064
22.11. Domažlice, MKS Domažlice, nám. Míru 51

z koncertu skupiny Jelen v pražské Lucerně
Jindra Polák z kapely Jelen: Léto je velmi inspirující období