Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

ČT bude nadále vysílat fotbalovou ligu, nabídne i finále Ligy mistrů

Česká televize bude každý pátek vysílat na ČT sport živě zápasy nejvyšší české fotbalové soutěže. Do programu zařadí také přímé přenosy finále Ligy mistrů i Superpoháru UEFA. Se stávajícím držitelem televizních práv, společností O2 TV, se dohodla i na opci na další sezony.

Fotbal
zdroj: ČTK autor: Jakub Syrůček

"Fotbal je i nadále pevnou součástí vysílání České televize. Po mistrovství světa, které na ČT sport sledovaly více než čtyři miliony diváků, nabídneme už od příštího týdne pravidelné přenosy z nejvyšší domácí fotbalové soutěže. Nad to jsme získali vysílací práva na finále Ligy mistrů i sestřihy nejlepších momentů Ligy mistrů. Pro ČT sport se nám rovněž podařilo získat finále Superpoháru UEFA. Fanoušci tak ve volném vysílání o fotbal nepřijdou," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Česká televize získala od O2 TV pro sezony 2018/19 a 2019/20 práva na páteční volbu ze zápasů nejvyšší české fotbalové ligy i práva na společné vysílání přímého přenosu finále Ligy mistrů UEFA a Superpoháru UEFA. Každé úterý a středu navíc nabídne ČT sport divákům sestřihy z právě odehraných utkání Ligy mistrů. Fotbalové vysílání z nejvyšší domácí soutěže pak doplní také tradiční pořady Fotbal extra a Dohráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová liga bude dál i na ČT sport

První přímý přenos z domácí ligy nabídne ČT sport výjimečně v pondělí 23. 7. od 18 hodin, a to utkání Ostrava–Jablonec. V následujících týdnech bude vysílání ČT sport pokračovat přenosy pátečních zápasů.

Diváci na programu ČT sport také uvidí zápasy z druhé nejvyšší fotbalové soutěže Fortuna Národní ligy a přímé přenosy z pohárové soutěže MOL Cup, kde se nejlepší tuzemské kluby utkají o přímý postup do 3. předkola Evropské ligy UEFA a českého Superpoháru.

Kromě nově nabytých práv má Česká televize rovněž do roku 2022 zajištěna práva na zápasy české fotbalové reprezentace a na zápasy Evropské ligy s právem první volby do roku 2021. Vlastní i práva na zápasy v nové soutěži Liga národů UEFA, závěrečný turnaj EURO 2020 a mistrovství světa v Kataru v roce 2022.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články