A tak zatímco první den někteří návštěvníci okupovali spíše stánky s teplými pochutinami a nápoji, včera se vrátili k tomu, co k hudbě neodmyslitelně patří – k pivu.

Také letos jej lidé naleznou v třiadvaceti pivních stanech po celém areálu. A v každém z nich zjistí netradiční poznatek. Dáte-li si desítku (dvanáctka je k dostání jen ve vybraných stáncích, pozn. red.), zaplatíte méně než třeba za Kofolu, ale i kterýkoliv jiný nealkoholický nápoj kromě pramenité vody.

Někteří návštěvníci, které Deník tuto raritu poprosil okomentovat, spíše poznamenali, že „Kofola je ještě dražší než to pivo“, ale na podstatě věci to nic nemění. Realitou Colours of Ostrava je, že za desetistupňový chmelový mok dáte méně. Cenu přitom neurčuje výrobce, tedy Plzeňský prazdroj, avšak organizátoři.

Vizualizace ostravského muzea dopravy.
Ostrava představila multifunkční muzeum dopravy

Kromě čepování do vratných plastových kelímků si návštěvníci mohou na vybraných místech vychutnat také pivo čepované do skla, a to přímo z tanku. V hospodě Radegast Pub se navíc také letos koná loni více než tisícovkou návštěvníků vyzkoušená škola čepování piva.
A na to, že i v každém z třiadvaceti stánků se pivo čepuje „na jedničku“, je důkladně dohlíženo.

„Spolu s pořadateli naši kontroloři po celou dobu festivalu dohlížejí na všechny výčepy a sledují, zda výčepní čepují pivo správně,“ sdělil Ondřej Coufal jménem Radegastu.

Ceny vybraných nápojů (0,5 l) na Colours of OstravaRadegast 12° 42 korun
Radegast 10° 37 korun
Birell ochucený (plech) 42 korun
Kofola 38 korun
Vinea 38 korun
Rajec 34 korun

Tipy Deníku na pátek:

Divadlo Bolka Polívky: Šašek a syn12.00 - 14.30 Cylinders Gong stage

Životem protřelý král šašků je pověřen převýchovou mladého šlechtice v šaška. Novic je pod jeho vedením a za asistence jeho kumpánů podroben lekcím, při kterých postupně nachází své šaškovské já.
Otec Boleslav a syn Vladimír Polívkové excelují v inscenaci napsané otcem.

Mečiar15.45 - 17.15 hodin LFŠ Film stage

Schémata moci, rozpad Československa a praktiky „devadesátek“ v obnažujícím portrétu politické ikony. Film je zpovědí mladé režisérky Terezy Nvotové o Vladimíru Mečiarovi a o vlivu, který měl tento politik na slovenskou společnost a na život jí samotné.

Malalata16.00 - 17.00 hodin ArcelorMittal stage

Fúze balkánských beatů, cikánské muziky, mexické cumbie a karibského reggae.
Dvojice slovenských dýdžejů spojuje rytmy do osobitých setů, které navíc doplňuje o nespoutanou a nakažlivě energickou performance.

Jessie J21.30 - 22.45 hodin Česká spořitelna stage

Britská zpěvačka Jessie J s výbušným hlasem si umí skvěle získat publikum na svých vystoupeních. Své fanoušky nazývá heartbeats a pokud jde o ženy, vždycky se jim snažila dodat sebedůvěru.

Hudební festival Colours of Ostrava 2018 v Dolní oblasti Vítkovice, 18. července 2018 v Ostravě.
Colours: přehlídka pláštěnek všech barev
Hudební festival Colours of Ostrava 2018 v Dolní oblasti Vítkovice, 18. července 2018 v Ostravě.
Colours 2018: čtyřdenní párty začala. První den poznamenal vytrvalý déšť