Hlavní obsah

Ústí - Sokolov 2:1Druhou fotbalovou ligu odstartovala výhra Ústí nad Sokolovem

Ústí nad Labem

Druhá nejvyšší fotbalová liga odstartovala výhrou Ústí nad Labem nad Sokolovem 2:1. Celek, který v minulé sezóně Fortuna Národní ligy bojoval do posledních kol o záchranu, se tak může alespoň na chvíli slunit v čele tabulky. Ve druhém pátečním duelu remizovalo Znojmo s Varnsdorfem 1:1.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Trenér Sokolova a nedávná ikona Plzně Pavel Horváth na startu druhé ligy moc důvodů k úsměvu neměl.

Článek

Sokolov se přitom v 17. minutě ujal vedení, když dohrával standardní situaci a míč se dostal ke stoperu Stropkovi, jehož tečovaná střela skončila v brance. Jenže už dvě minuty poté vybojovalo Ústí míč, šlo do brejku a Jindráček se postaral o srovnání. Okamžitý obrat mohl zařídit Richter, jeho patička se ale do branky nevešla.

V 36. minutě už ale domácí přece vedli. Po kombinační akci ve skluzu střílel Strada, hosté sice míč z branky vykopli, ale podle sudích až za brankovou čárou a gól platil. Sokolov se pak snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale na vyrovnání už nedosáhl.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Sokolov 2:1 (2:1)
Branky: 19. Jindráček, 36. Strada - 17. Stropek. Rozhodčí: Nenadál - Myška, Vlček. ŽK: Leibl, Výborný (oba Ústí). Diváci: 1212.
Ústí: Lindr - Bílek, Jindráček (84. Šup), Kingue, Krátký - Leibl (82. Dvořák), Miskovič, Peterka, Pimpara - Richter (76. Výborný), Strada. Trenér: Křeček.
Sokolov: Belaň - Mejdr, Stropek, Mišůn, Beránek (75. Ševčík) - Hlavatý (83. Voleský), Machek - Kosak, Vávra, Štípek (61. Dvořák II.) - Vašíček. Trenéři: Hejret a Horváth.
Znojmo - Varnsdorf 1:1 (1:1)
Branky: 16. Ordoš - 25. Kouřil. Rozhodčí: Machálek - Horák, Dresler. ŽK: Dramé, Helísek, Štrombach - Bláha, Kozma, Novák. Diváci: 722.
Znojmo: Buček - Cihlář, Malár, Helísek, Dramé - Šulc, Štrombach (76. Obiechina), Kučera, Ordoš, Lacko (90.+1 Čereda) - Teplý. Trenér: Kalvoda.
Varnsdorf: Porcal - Heppner (85. Kubista), Richter (57. Ondráček), Zbrožek, Kouřil - Bláha, Barac, Rudnytskyy - Kozma, Dzaba, Kocourek (77. Novák). Trenér: Oulehla.

Reklama