Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

14. etapa: Den pro klasikáře? Nebo se předvedou Thomas a spol.?

Že vrchařům nesvědčí rovinářské úseky, se ví poměrně dobře. Mnohým z nich ovšem nesedí ani ty části trati, které se zvedají prudce a krátce. Na závěr čtrnácté etapy si pořadatelé schovali jeden takový kopec: tříkilometrový výstup na Cote de la Croix Neuve. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a Stanislav Kozubek.

Cote de la Croix Neuve se svým průměrem drží nad deseti procenty, což po 185 kilometrech v sedle může pro některé z favoritů být kritické. "Horské blechy" zvyklé na zápřahy dlouhé desítky minut tu mohou pohořet. Nairo Quintana preferuje delší kopce, naopak závodníci jako Dan Martin nebo Alejandro Valverde budou v takovém stoupání jako doma.

Své šance si hýčkají také klasikáři. Philippe Gilbert se na letošní Tour už několikrát pokusil nastoupit v závěrech rovinatých etap – naposledy předchozí den ve Valence. Žádný z útoků belgickému jezdci nevyšel, nebude tomu na Croix Neuve jinak? Anebo se dopředu prodere muž v puntíkovaném Julian Alaphilippe?

Ve žlutém dresu pokračuje Geraint Thomas, jenž má po etapě na Alpe d'Huez náskok více než minuty a půl na Chrise Frooma. Jejich vedení z Teamu Sky ale zůstává neoblomné: Froome je stále lídrem. Dobře si ovšem vede například také Tom Dumoulin, který by na tom nebýt časové penalizace z Mur de Bretagne byl dokonce lépe než obhájce vítězství.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 13. etapa (Bourg d'Oisans - Valence, 169,5 km):

1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe) 3:45:55, 2. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates), 3. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 4. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 5. Van Avermaet (Belg./BMC), 6. Lampaert (Belg./Quick-Step Floors), 7. Cort Nielsen (Dán./Astana), 8. Pasqualon (It./Wanty-Groupe Gobert), 9. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 10. Phinney (USA/EF Education First) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Thomas 53:10:38, 2. Froome (oba Brit./Sky) -1:39, 3. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1:50, 4. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) -2:46, 5. Bardet (Fr./AG2R La Mondiale) -3:07, 6. Landa (Šp./Movistar) -3:13, 7. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -3:43, 8. Quintana (Kol./Movistar) -4:13, 9. Martin (Ir./SAE Team Emirates) -5:11, 10. Fuglsang (Dán./Astana) -5:45. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články