Western Digital uzavře jednu ze svých továren, zájem o klasické plotnové disky klesá

Pokrok je neúprosný a výrobci klasických pevných disků to už začínají pociťovat. Western Digital uzavře jednu ze svých továren na klasické plotnové disky ve městě Petaling Jaya, blízko hlavního města Kuala Lumpur v Malaysii. Důvodem je klesající zájem o klasické plotnové disky.

Zákazníci se stále více zajímají o nové SSD disky, u kterých tento rok konečně opět začala klesat cena a staly se dostupnějšími. Například 500GB SSD zakoupíte dnes za cenu do 2 500 Kč. Také zájem o velkokapacitní disky už není tak velký jako dřív. Lidé stále více využívají cloudová uložiště a vysoká rychlost internetového připojení nenutí lidi už tolik archivovat data. O celé události informuje Theregister.co

Výrobce si prozatím ponechá v chodu ještě další dvě továrny v Thajsku a bude se více soustředit na výrobu 3D NAND čipů pro svoji aktuální nabídku SSD disků, kterou hodlá do budoucna rozšiřovat o další modely. Velkou výhodou pro společnost je, že si paměťové 3D NAND čipy již dva roky vyrábí ve svých továrnách, když společnost pohltila konkurenční SanDisk.

Výroba bude v této továrně postupně klesat, a do konce roku 2019 bude uzavřena nadobro. Bohužel o práci přijde skoro 13 000 zaměstnanců, kteří v této továrně v současné době pracují. Zda pro ně společnost najde jiné uplatnění zatím oznámeno nebylo.

Diskuze (11) Další článek: Google čelí rekordní pokutě ve své historii. Změní se něco?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,