Tvůrci české VR hry Beat Saber přidali první novou úroveň s exkluzivní skladbou od známého DJ

beatsaber3

Beat Saber

0Zobrazit komentáře

Česká hra Beat Saber na bázi virtuální reality, za kterou stojí trio Ján Ilavský, Jaroslav Beck a Vladimír Hrinčár, získala k tvorbě nové úrovně exkluzivní skladbu Angel Voices od známého producenta Portera Robinsona, alias VIRTUAL SELF. Skladba je se svou stopáží 6 minut a 12 sekund prozatím nejdelší z celé hry, v pořadí je pak 11. Díky spolupráci s dalšími umělci tak Beat Saber, potažmo Beat Games, pod níž hra spadá, postupně zahajuje provoz zcela nové hudební platformy.

Má jít o jakousi alternativu pro běžné hudební streaming platformy, které nenabízí žádný interaktivní obsah, pouze pasivní poslech. Beat Saber tak má pro vybrané umělce sloužit jako prostředek, jak zábavnou formou představit své nejnovější skladby – výměnou za to dostanou hráči ke každé skladbě novou úroveň, kterou si mohou zahrát.

Spolupráce s Porterem Robinsonem není zdaleka poslední, už teď má firma dle jejího CEO Jaroslava Becka k dispozici několik dalších umělců, kteří se chtějí připojit. V průběhu roku tak budou postupně vycházet další skladby a dočkat bychom se měli také vydání na nové platformě, konkrétně na Playstation VR, která se připojí ke stávajícímu Steamu a Oculus na PC.

Beat Saber je dosud asi globálně nejúspěšnější česká hra ve virtuální realitě, ostatně hra se zaplatila během několika prvních hodin prodeje a během první 3 týdnů si získala 100 tisíc hráčů. Trio stojící za firmou Beat Games odmítlo v minulosti investice ve výši několika milionů dolarů od prestižních společností, jelikož si chce zachovat svoji nezávislost.

Jeden úspěch za druhým

Mimo skvělého hodnocení hry od herních serverů, stejně jako od samotných hráčů, se Beat Games a jejich Beat Saber dočkali také nominace na VR Awards 2018, kde budou soutěžit v kategorii nejlepší VR hry roku. Beat Saber byl totiž zvolen to užšího výběru mezi 9 dalšími hrami.

beatsaber1

Tvůrci Beat Saberu: Vladimír Hrinčár, Jaroslav Beck a Ján Ilavský

Foto: Beat Games

Diskuze (0)

Novinka

Anonym