Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slavia razantně odpověděla na vítězný vstup Plzně a Sparty, jásal i Baník

Favorizovaný triumvirát PlzeňSpartaSlavia zahájil nejvyšší soutěž výhrou. Viktoria uspěla na Julisce, Letenští nedopustili překvapení v duelu s nováčkem z Opavy a plný bodový zisk si připsali i sešívaní v Olomouci. Povedený start do ligového ročníku oslavili i fotbalisté Liberce, Zlína, Bohemians 1905 i ostravského Baníku, kteří maximálně využili výhodu domácího prostředí.

Stanislav Tecl zasypán spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

TABULKA (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Dukla Praha - Plzeň 1:3

Obhájci titulu se nadřeli. Plzeň sice na úvod nového ročníku zvítězila Na Julisce 3:1, ale Dukla ji výrazně potrápila. V sedmé minutě se totiž prosadil domácí David Douděra. Viktoria otočila vývoj utkání během dvou minut až v 71. minutě. Nejdřív vyrovnal pěknou střelou zpoza vápna Tomáš Hořava a vzápětí si dal Jakub Podaný vlastní gól. V závěru pak z penalty stanovil konečné skóre kanonýr Michael Krmenčík.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/378254-plzen-otocila-duel-s-duklou-diky-vlastnimu-golu-a-penalte-krmencika-vyhrala-3-1/)

Liberec - Karviná 1:0

Fotbalisté Liberce porazili v úvodním kole nejvyšší domácí fotbalové soutěže Karvinou 1:0. Jedinou branku utkání trefil hlavou za záda Berkovce až v 85. minutě Jan Pázler po centru Petra Ševčíka. Oba týmy před novou sezonou vyměnily trenéra, z výhry se tentokrát radoval Zsolt Hornyák, na karvinské straně si Roman Nádvorník musí na první bodový zisk počkat.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/378284-liberec-karvina)

Příbram - Teplice 1:1

Příbrami vyšel návrat do první ligy napůl. V úvodním utkání nového ročníku sice nad Teplicemi vedla od 17. minuty po gólu Květa, ale nadějný náskok ihned po přestávce ztratila a po trefě hostujícího Žitného se nakonec rozešla se Severočechy remízou 1:1. Domácí tak alespoň získali první bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/378285-pribram-teplice)

Zlín - Mladá Boleslav 3:2

Po 64 minutách hry nic nenasvědčovalo tomu, že Mladá Boleslav přijde o výhru. V úvodním utkání nové prvoligové sezony však na hřišti Zlína promarnila dvougólový náskok a nakonec prohrála. Na branky Marka Matějovského a Nikolaje Komličenka totiž nejprve zareagoval v 68. minutě Zoran Gajič, v 80. minutě srovnal Róbert Matejov a výhru 3:2 vystřelil domácímu celku Jean-David Beauguel.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/378286-zlin-mlada-boleslav)

Sparta Praha - Opava 2:0

Do nové sezony vstoupil po Plzni vítězně i další aspirant na titul Sparta. V domácí Generali Areně přehrála 2:0 nepříjemného nováčka z Opavy, který si zahrál prvoligový duel v nejvyšší soutěži po třinácti letech. Favorit se dlouho hledal, než ho do vedení poslal Guélor Kanga ranou ze střední vzdálenosti. Na 2:0 zvýšil Benjamin Tetteh s pomocí teče obránce Jaroslava Svozila.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/378287-on-line-sparta-praha-opava-2-0)

Olomouc - Slavia Praha 0:3

Po vítězných premiérách hlavních konkurentů v boji o titul vstoupila do nového ligového ročníku ziskem plného počtu bodů i Slavia Praha. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského uspěli po 10 letech v Olomouci, kde ambiciózní Sigmu porazili jednoznačně 3:0. Do střelecké listiny se zapsali Stanislav Tecl, Miroslav Stoch a Vladimír Coufal.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/378349-slavia-zlomila-olomoucke-prokleti-na-androve-stadionu-zarili-tecl-se-stochem/)

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Olomouc – Slavia Praha

Bohemians 1905 - Slovácko 2:1

Dva góly v prvním poločase, o které se postarali Josef Jindřišek s Dominikem Maškem, postavily základ vítězství fotbalistů Bohemians 1905 nad Slováckem 2:1. "Klokani" tak odstartovali vítězně, přestože po změně stran přenechali iniciativu hostům a Vlastimil Daníček zkorigoval. Další branka nicméně na stadionu v Ďolíčku nepadla.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/378355-masek-s-jindriskem-rozjasali-dolicek-slovacko-odjizdi-bez-bodu/)

Ostrava - Jablonec 1:0

Jak začnou sezonu po letní přestávce resuscitovaný Baník a štika posledního ligového jara z Jablonce? To byla otázka, na niž dala odpověď pondělní dohrávka úvodního ligového kola. Zajímavý zápas s minimem šancí, v němž byli mírně lepší hosté, nakonec skončil výhrou Baníku. Tu zařídil vlastní gól jabloneckého Holeše. Ostravský celek tak svého pondělního soupeře porazil po osmi letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ostrava - Jablonec

Hlavní zprávy

Nejčtenější články