Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

15. etapa: Centrálním masivem přes vrchol Pic de Nore až k hradbám Carcassonne

Nenápadný den na francouzském jihovýchodě, jehož dopady však mohou být vážnější, než se odhadovalo. Zvlášť když si pořadatelé do závěrečné třetiny etapy připravili výstup na Pic de Nore (12,3 km / 6,3 %). Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Stanislav Kozubek.

"Když se podívá na profil takovéto etapy, každý sportovní ředitel vám řekne: příležitost pro únik," říká australský exprofesionál Stuart O'Grady. Jde o skvělý den pro odvážné jezdce, kteří mohou mít po předchozím dnu do Mende znovu pré. Kopcovitý začátek etapy bude ideální pro vznik silné skupiny uprchlíků.

Jezdci na celkové pořadí se mezitím budou znovu hlídat mezi sebou. Na svazích Pic de Nore (s 1205 metry jde o nejvyšší vrchol letošní Tour, jenž neleží v Alpách ani Pyrenejích) může odjet malá skupinka favoritů, kterou po přejezdu vrcholu bude čekat už jen svažující se silnice do cílového Carcassonne. Nedočkáme se kamizake útoku?

Další den navíc na Tour bude volný, tudíž se dá očekávat frontový nápor těch, kteří se ať už z jakéhokoliv důvodu ocitli v pořadí pozadu. To rozhodně neplatí o Geraintu Thomasovi, jenž znovu vyjede ve žlutém dresu. Své vedení s přehledem uhlídal na Cote de la Croix Neuve, stále však ujišťuje, že jedničkou Teamu Sky je Chris Froome.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články