Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lewis Hamilton se rozpovídal o své sbírce aut. Které označil za řidičsky nejhorší?

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Úřadující šampion formule 1 má ve své garáži několik zajímavých kousků. Nyní se o nich rozpovídal v rozhovoru pro britská média.

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 a aktuálně pilot Mercedesu má rád rychlá auta i mimo závodní vozovku. Lewis Hamilton si na své sbírce hodnotných vozů dává pečlivě záležet, aktuálně jich má asi patnáct a jeho nároky jsou velké. Nejenže vlastněné exempláře musí být zábavné, ale zároveň v nich musí vidět i investiční potenciál.

„Banky v těchto dnech nic nedělají, proto tolik sportovců své peníze investovalo,“ vysvětluje Hamilton pro britskou sekci Sunday Times Drive. „Nevím nic o víně, nevím nic o umění. Ale auta znám dobře.“

A v garáži pilota byste našli skutečné poklady, kupříkladu Shelby Cobra 427 z roku 1966 patří k těm nejvýraznějším. Před lety jej Hamilton objevil na prodej a o pomoc požádal i samotného Carrolla Shelbyho. „Řekl, že je to jeden z nejhezčích kusů, které viděl, vše originální,“ uvedl Brit a dodal, že Carroll zemřel pouhý měsíc po realizaci koupě. Později koupil ještě o rok mladší Cobru, se kterou jezdí, aby první auto udržel v nedotčeném stavu.

Ale pokud byste si mysleli, že závodník formule 1 řídí všechna svá auta rád, pletli byste se. Kupříkladu Ford Mustang Shelby GT500 z roku 1967 označuje za krásnou „rachotinu“. Neméně vybíravě se vyjadřuje i o Pagani Zonda. „Zonda je strašně náročná na řízení! Je to nejlépe znějící auto, které vlastním, ale řidičsky je zcela nejhorší. Vůz mám v manuálu, protože se mi nelíbila verze Tiptronic,“ vysvětlil zpovídajícím.

Už brzy se flotila jezdce rozroste o hypersport Mercedes-AMG Project One, nicméně rád by vlastnil i Mercedes-Benz 300 SL či Ferrari 250 GT California Spyder SWB. A protože s německým týmem podepsal před pár dny nový dvouletý kontrakt, určitě nebude mít o finanční prostředky nouzi.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Avatar - white label
26. 7. 2018 17:59
Re: No jo,
panebožezaco...
Avatar - speedfred
26. 7. 2018 13:09
Re: No jo,
mám pocit že si nesedel ani v motokáre keď dokážeš napísať takú blbosť.
Avatar - Beefcake
25. 7. 2018 23:15
Re: No jo,
Fakt ubohy pokus o trolling.
Avatar - Blue Sun
25. 7. 2018 17:21
Re: No jo,
Nerad se v práci nudím.
Avatar - Rubb
25. 7. 2018 10:21
Re: No jo,
Když je to tak jednoduchý, tak proč se tím neživíš moulo... A jo, já zapomněl, ty jseš jenom internetovej kecal :-!