Hlavní obsah

Zemřel šéf automobilky Fiat Chrysler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý generální ředitel automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Sergio Marchionne (66) zemřel. Oznámila to ve středu rodina Agnelliových, která vlastní kontrolní podíl v FCA. Automobilka o víkendu oznámila, že Marchionneho stav se po nedávné operaci ramene prudce zhoršil, a proto jmenovala nového šéfa.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Sergio Marchionne (66) zemřel.

Článek

Sergio Marchionne měl původně z postu šéfa Fiat Chrysler odejít do důchodu v roce 2019. V čele automobilky stál 14 let.

Jako manažer zachránil značky Fiat a Chrysler před bankrotem. Stál i v čele značek Ferrari a výrobce zemědělských strojů CNH Industrial.

„Bohužel, stalo se, čeho jsme se obávali. Sergio Marchionne, člověk a přítel, je po smrti,” uvedl v prohlášení člen rodiny Agnelli a šéf představenstva FCA John Elkann. Vyzdvihl Marchionneho za jeho „lidskost, zodpovědnost a otevřenost”. „Já a má rodina mu budeme navždy vděční za to, co udělal,” dodal.

Marchionne před třemi týdny podstoupil operaci ramene, po které se objevily vážné komplikace. Už o víkendu se jeho zdravotní stav v průběhu několika hodin výrazně zhoršil. [celá zpráva]

Marchionne, který vystudoval účetnictví a práva, nastoupil do vedení Fiatu v roce 2004. Byl známý ostrým vyjadřováním, místo obleků rád oblékal černé svetry.  Spolupracovníci jej označovali za workoholika, uvedl server BBC.

Akcie FCA po zprávě ztrácely 0,16 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám