Hlavní obsah

Největší vítězství v historii klubu! Český velikán padl, jásá srbský tisk

Novi Sad/Praha

Veliké překvapení a největší vítězství v historii klubu. Tak hodnotí nečekaný triumf Spartaku Subotica nad pražskou Spartou (2:0) v prvním zápase druhého předkola Evropské ligy srbský tisk. „Hosté si nic zásadního nevypracovali, domácí mohli přidat i další góly," píší média.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Dvojitý blok. Střela kapitána Sparty Nicolaea Stanciua prostě neprojde.

Článek
Fotogalerie

Hodně smutné déjà vu. Prakticky přesně po roce si sparťanští fotbalisté zopakovali souboj se srbským soupeřem. A se stejným výsledkem a podobně hořkou pachutí z vlastního výkonu.

Rozdíly? Soupeřem jim tentokrát nebyla Crvena zvezda Bělehrad, ale mnohem méně známější Spartak Subotica. A dál? Konfrontace českého a srbského fotbalu se místo třetího předkola Evropské ligy uskutečnila již ve druhém. Tím však veškerá rozdílnost končí.

Sparta stejně jako před rokem po mizerném výkonu podlehla 0:2 a výrazně si zkomplikovala cestu za očekávaným postupem. Do dvojzápasu se srbským Spartakem Subotica přitom Hapalovi svěřenci vstupovali v roli jasného favorita.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Obránce Sparty Martin Frýdek leží na trávníku po porážce 0:2 se Spartakem Subotica.

Darko Vojinovic

Bojovný soupeř však svého protivníka v Novém Sadu zaskočil už v deváté minutě, kdy se po standardní situaci ujal vedení díky Čalasanovi. Ještě hůře pro český tým bylo v 57. minutě, kdy se po krásné akci trefil střelou k tyči Djuričin. Hosté už se kromě náznaků šancí na odpověď nezmohli.

"Spartak ukázal, že se velkých jmen bát nemusí. Na hřišti hrál se Spartou zcela vyrovnanou partii, síla hráčů soupeře nebyla znát. Po zaslouženém vítězství si tým Vladimíra Gacinoviče odváží do Prahy velmi nadějný výsledek," jásaly webové stránky klubu.

"Naši hráči se nezatáhli ani po vedoucí brance. Sparta sice měla míč více v držení, ale k ničemu vážnějšímu se nedostala. V prvním poločase se do největší šance dostal Plavšič, ale Perič si s jeho pokusem snadno poradil," popisovala průběh zápasu srbská média.

Subotica měla štěstí, Sparta pálila šance

A tvrdé hodnocení českého týmu pokračovalo. "Subotica hrála i ve druhém poločase lepší fotbal, Spartu k ničemu zásadnějšímu nepustila. Hosté hráli nepřesně a výsledek je nakonec zasloužený. Subotica dokonce mohla přidat i další gól," píší Srbové.

Pozadu nezůstal ani nejčtenější srbský list Blic. "Senzace v Novém Sadu, neohrožený Spartak položil na lopatky českého velikána. Sparta se pokoušela o vyrovnání, ale tým Spartaku skvěle bránil."

V oslavných zprávách pokračuje i další srbský web sportske.net. "Subotica předvedla velmi odvážný výkon, Spartě se vyrovnala ve všech směrech a směle může živit naděje na účast ve třetím předkole Evropské ligy. Spartak soupeři neustále hrozil z rychlých brejků a vypracoval si další dvě příležitosti, ze kterých mohl přidat další branky."

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Fotbalisté Spartaku Subotica se radují z první branky. Úplně vlevo střelec obránce Nemanja Čalasan.

Darko Vojinovic

Ze všeobecného nadšení nad vítězstvím Subotice se trochu vymyká server b92.net, podle kterého totiž český tým na hřišti celých 90 minut dominoval, ale Subotičané dokázali perfektně využít své občasné příležitosti a získali tak před odvetou nadějný náskok.

"Fotbalisté Spartaku si nicméně největší vítězství ve své historii vrchovatě zasloužili. Svým statečným výkonem ukázali všem srbským týmům, že žádný soupeř není neporazitelný," píše web.

"Spartak měl navíc dost štěstí, protože sparťané pálili své šance, zejména ve druhém poločase, kdy se několikrát netrefil Tetteh," varuje před odvetou bělehradský zpravodajský portál.

Sparta se pokusí vyřazení z Evropských pohárů odvrátit příští čtvrtek na Letné.

Záchrání podle vás Sparta postup přes Subotici?
Ano
17,5 %
Ne
82,5 %
Celkem hlasovalo 14472 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články