Ondřej Němec
30. července 2018 • 14:06

MMA pod širým nebem: Oktagon 7 byla show! Na Štvanici vládli fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

MMA pod širým nebem mělo drajv. Sobotní galavečer na pražské Štvanici ovládla silná atmosféra. Na té měli velikou zásluhu diváci, kteří popoháněli své oblíbené bojovníky v každé minutě zápasu. Největších ovací se jednoznačně dostalo Martinu Šolcovi, Miloši Petráškovi a Michalu Martínkovi, prvnímu držiteli titulového pásu organizace Oktagon.



Akce Oktagon 7 na pražské Štvanici byla povedenou ukázkou toho, jakou show dokáže MMA nabídnout. Všech devět duelů doprovázela mimořádně silná podpora publika. Nejsilnější reakce fanoušků však sklidily tři zápasy, z nichž jako vítězové odešli Martin Šolc, Miloš Petrášek a Michal Martínek.

Hlavním mužem večera se stal Martínek, protože se svým triumfem stal držitelem titulového pásu v těžké váze organizace Oktagon.

„Veliká nová zkušenost jako poslední zápas večera. A velké očekávání a tlaky ze všech stran,“ zhodnotil čerstvý zážitek bývalý hokejista, jenž porazil v odvetě Daniela Dittricha ve třetím kole technickým k. o. „Soupeř byl, myslím, tak o dva stupně výš než minule. Byl odhodlaný vybojovat svoji čest, kterou i tak v mých očích získal, protože ustál to, co hodně lidí nedokáže. A vím, co říkám. Bylo to těžké v tom, že jsem musel dávat opravdu tvrdé údery, abych ho ukončil.“

Další cíle si čerstvý šampion zatím neurčuje. Nyní si hodlá dopřát zaslouženou pauzu. „Dám si měsíc na vyčištění hlavy od sportu. Pak se sejdeme s trenérem Andrém Reindersem a uvidíme, co bude dál.“

Jedním z dalších velmi očekávaných střetů byl zápas Miloše Petráška, jenž se stává stále populárnějším bojovníkem. „V zápase jsem doufal v takový průběh, jaký byl, takže s tím jsem spokojený,“ zhodnotil vítězství Petrášek. „Každopádně bych byl do budoucna rád, kdyby mi konečně vydržel nějaký soupeř, který se dohodne, a nemusela se shánět náhrada na poslední chvíli,“ připomněl mladý MMA hrdina, že měl původně bojovat v československém derby se Samuelem Krištofičem, který ale zápas odvolal ze zdravotních důvodů.

OKTAGON 7 na Štvanici: Petrášek zvítězil nad Gomezem TKO ve druhém kole
Video se připravuje ...

S úspěchy svých svěřenců byl velmi spokojený i jejich trenér Reinders. „Michal i Miloš ukázali, že byli výborně připraveni a předvedli skvělé výkony, ve kterých si systematicky šli za vítězstvím. A byť jejich soupeři překvapili svojí odolností a připraveností, kluci nenechali nikoho na pochybách, že vítězství je ve správných rukách,“ pochvaloval si Reinders.

Třetí tvrdou bitvou v kleci, jež si vysloužila velikou odezvu publika, byl souboj třiačtyřicetiletého Martina Šolce s o dvacet let mladším Michalem Kotalíkem. A zkušenosti měly navrch. Šolc předvedl velmi dobrou taktiku, na kterou Kotalík nestačil. „Čekal jsem to v prvním kole, holt to bylo až ve třetím, no,“ komentoval stručně svou výhru Šolc.

Celý večer pod širým nebem se nesl ve skvělé atmosféře, za kterou byli vděční i samotní aktéři.

OKTAGON 7: Dittrich vs. Martínek
Video se připravuje ...

„Co se fanoušků týká, musím říct, že jsem nadšený, jak fandili,“ řekl spokojený Martínek. „Potom mi přišlo několik set zpráv přes sociální sítě. Už mě bolí prsty z toho odepisováni. Ale poděkovat se musí, je to slušnost. Takovou euforii jsem ještě v životě nezažil. Už jenom z toho nástupu a následně, jak lidé fandili při zápase. Užil jsem si to! A divákům za to moc děkuji,“ dodal nadšený mistr těžké váhy.

Složení štafety Superlife

PŘEDZÁPASY

1. LUCIE MUDROCHOVÁ vs. Olga Yakymchyková (Bělorus.)
vítězka: MUDROCHOVÁ, 2 . kolo (škrcení)

2. FILIP MACEK vs. Zaka Fatullazade (Ukrajina)
vítěz: Macek - 1. kolo (škrcení)

3. MIROSLAV BROŽ vs. Gabriel Török (Slovensko)
vítěz: Brož - 2. kolo (TKO)

4. MARTIN ŠOLC vs. MICHAL KOTALÍK
vítěz: ŠOLC - 3. kolo (TKO)

HLAVNÍ ZÁPASY

5. DAVID HOŠEK vs. Tomáš Bolo (Slovensko)
většinová remíza, (28:29, 29:29, 29:29)

6. JAN JANKA vs. Niklas Stolze
vítěz: Stolze - 2. kolo (škrcení)

7. DAVID KOZMA vs. Michal Wiencek (Pol.)
vítěz: Kozma - 1. kolo (TKO)

8. MILOŠ PETRÁŠEK def. Willian Alves
vítěz: PETRÁŠEK - 2. kolo (TKO)

9. MICHAL MARTÍNEK vs. DANIEL DITTRICH
vítěz: Martínek - 3. kolo (TKO)

Akce Oktagon 7 na pražské Štvanici byla povedenou ukázkou toho, jakou show dokáže MMA nabídnout.
Akce Oktagon 7 na pražské Štvanici byla povedenou ukázkou toho, jakou show dokáže MMA nabídnout.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud