Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel poodhaluje koncept GT X Experimental. Ukáže, jak bude vypadat budoucnost značky

David Bureš
Diskuze (6)
Připravovaný koncept chce zdůraznit německé hodnoty Opelu. A také chce vzbudit pozornost jako historické studie této značky.

Opel je přesně rok součástí francouzské Skupiny PSA, místo bilancování nově navázané spolupráce však spíše hledí kupředu. Ještě letos chce představit koncept nazvaný GT X Experimental, který má naznačit designovou budoucnost značky. Po první upoutávce začíná samotné odhalování auta. Představeno má být do konce roku.

Zveřejněné video a fotografie odhalují příď automobilu s netradičně pojatou maskou se světlomety opticky tvořícími písmeno L. Vizuálně to tvoří jakýsi kompas, který se má stát charakteristickým řešením značky. Zatímco dvě strany kompasu tvoří diody denního svícení, dolní strana je znázorněna zvláštním vykousnutím pod logem značky. To evokuje hledí motocyklové helmy, proto Opel tento detail nazývá vizor.

Video se připravuje ...

Vizor debutuje na chystaném konceptu Opel GT X Experimental, přičemž do budoucna se má stát poznávacím znakem vozů automobilky z Rüsselsheimu. Automobilům má dodat novou výraznější a odvážnější tvář, výrobce s jeho zavedením počítá do poloviny příštího desetiletí. Některé detaily se ale mají ukázat už na nadcházející Corse. Novým designérským stylem chce Opel zdůraznit také své německé hodnoty, ať už preciznost, kvalitu nebo inženýrství.

„Musíme přísně dodržovat naše hodnoty značky ve všem, co děláme. To platí od myšlenky až po vývoj a implementaci nových vozidel, což je klíčový prvek naší budoucí strategie Pace!. Proto jsem zaúkoloval naše designérské a inženýrské oddělení, aby vizualizovaly tyto hodnoty prostřednictvím konceptu,“ říká o vzniku GT X Experimental generální ředitel Opelu Michael Lohscheller.

Opel má v oblasti konceptů zajímavou historii, na kterou by GT X Experimental rád navázal. Ostatně na studii Opel Experimental GT z roku 1965 dokonce přímo odkazuje svým pojmenováním. Písmeno X v názvu ale naznačuje, že nepůjde o tradiční kupé jako u jmenovce, ale o nějaký crossover. To ostatně naznačuje i silueta vozu skrývající se pod plachtou na přiložené fotografii. Tak co, už se těšíte, až bude plachta dole?

David Bureš
Diskuze (6)
9. 8. 2018 10:51
Zajimavé
Vypadá to na zajímavý kousek, jsem zvědavý jak to celé dopadne :-)
6. 8. 2018 18:53
Pěkné
To nevypadá vůbec zle.
1. 8. 2018 20:50
Re: Nemecke hodnoty
Přesně.

S těmi slavnými německými hodnotami to dotáhli bez úspěchu přes GM až k žabožroutům.

Opět další pokus s jalovými plky pro ty, kteří snad ještě nežili v minulých letech.

Tak hodně štěstí s tím ikonizovaným němectvím. A prostřednictvím značky Opel to bude oříšek. >:D

I když jak praví jedno rčení - z každého auta se po pár letech stejně stane jednou Opel. ;-) >:-[]
1. 8. 2018 17:45
Re: Nemecke hodnoty
Jj, divné pindy, ale všiml jsem si, že i v reklamách v ČR všude možně zdůrazňují, že jsou německá značka, německé hodnoty, německá kvalita, nějak jim to němectví leze na mozek.
1. 8. 2018 16:36
Nemecke hodnoty
"Proto jsem zaúkoloval naše designérské a inženýrské oddělení, aby vizualizovaly tyto hodnoty prostřednictvím konceptu.."
No a inzenyrske oddeleni se inspirovalo ve hre Wolfenstein jak videt na predni masce pod plachtou.