Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha získala prestižní ocenění za design konceptu MOTOROiD

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Yamaha Motor Company obdržela mezinárodně uznávané ocenění Red Dot Award 2018 pro svůj koncept MOTOROiD.

Yamaha oznámila, že její koncept MOTOROiD získal za svůj design ocenění „Best of the Best“ a byl nominován na cenu „Red Dot: Luminary“ v rámci prestižní Red Dot Design Award 2018.

Mezinárodní porotu letošního ročníku tvořilo 39 nezávislých expertů na průmyslový design prakticky z celého světa a o jedno z nejuznávanějších ocenění za design se ucházelo více než 6300 výrobků z 59 zemí.

Futuristicky vyhlížející stroj neohromuje pouze svým designem, ale rovněž i schopnostmi. Yamaha MOTOROiD je totiž vybavena systémem rozpoznávání obličeje a gest. Díky tomu tento stroj pozná svého jezdce a ten jej k sobě může přivolat pouhým pohybem ruky.

Motocykl, který je vybaven autonomními systémy řízení a ke svému pohonu využívá elektromotor umístěný v zadním kole, disponuje důmyslným systémem vyvažování, umožňujícím stroji i jízdu bez jezdce v sedle.

Podle tiskových materiálů má koncept MOTOROiD ztělesňovat tzv. Kando, což je japonský výraz pro pocity hlubokého uspokojení a zároveň i intenzivního vzrušení, které zažíváme při setkání s něčím výjimečným.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Stejsn
2. 8. 2018 12:55
Bez debat
[odkaz] 8-s