Hasiči s ohněm v Kutné Hoře bojovali až do noci, škoda je vyčíslena na 10 milionů korun

ČTK ČTK
Aktualizováno 12. 8. 2018 20:59
Těžká technika bude rozhrnovat svitky plastů a lepenky, speciál následně bude místo plnit pěnou.
Hasiči zasahují 12. srpna 2018 u požáru odpadu v Kutné Hoře v městské části Karlov.
Hasiči zasahují 12. srpna 2018 u požáru odpadu v Kutné Hoře v městské části Karlov. | Foto: ČTK

Kutná Hora - Hasiči mají nedělní požár odpadu, například plastů nebo lepenky, v Kutné Hoře pod kontrolou. Požár budou ještě hasiči dohašovat. Likvidace požáru bude pokračovat minimálně část noci, nejspíše ale až do pondělního rána.

"Vyšetřovatel na místě stále pracuje, je tam složitá situace, v areálu je více majitelů a nájemců. Po konzultaci s nájemcem se zvýšila škoda na elektronice v sousední hale," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Plamenné hoření sklad nezasáhlo, elektroniku poškodily pouze zplodiny.

Hasičům pomůže také speciální těžká technika z Jihlavy, na místo dorazí také hasicí speciál z automobilky Škoda Auto, který disponuje takzvanou lehkou pěnou.

Těžká technika bude rozhrnovat svitky plastů a lepenky, speciál následně bude místo plnit pěnou, řekl Gabriel. Mělo by to urychlit konečnou likvidaci požáru. Hasičům bude po setmění v práci pomáhat osvětlovací technika.

Lidé z Kutné Hory mohou opět větrat, hasiči zároveň snížili stupeň požárního poplachu z původního třetího na druhý. Informaci o tom, že lidem již nehrozí žádné nebezpečí, rozhlašovali po městě strážníci, kteří veřejnost odpoledne informovali také o tom, že by kvůli požáru neměli větrat.

Požár v průmyslovém areálu v městské části Karlov nahlásil svědek na tísňovou linku hasičů kolem 14:30. Velitel hasičů vyhlásil třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, s plameny bojovalo více než sto profesionálních i dobrovolných hasičů.

Plameny přeskočily také na vedlejší pole, s jeho hašením pomáhal vrtulník se speciálním vakem na vodu.

 Z místa požáru stoupal tmavý dým, který byl vidět z mnohakilometrové dálky, například z Kolína, ale i z pražských Kobylis. Záchranáři na místě ošetřili pět hasičů, dva z nich museli odvézt do nemocnice.

 

Právě se děje

Další zprávy