„Olga měla už dlouho v plánu Jirku dostat do Šarloty. Je tam veškerá zdravotní péče čtyřiadvacet hodin denně včetně rehabilitace, fyzioterapie,“ tvrdí zdroj blízký rodině. „Jsou tam zařízeni na nepohyblivé klienty, pacienty po vážných operacích a resort je připraven i na dlouhodobé pobyty,“ dodal s tím, že pro Olgu je hlavním důvodem přesunu hlavně komplexní péče, kterou v předchozích zařízeních postrádala. Jeden den v Šarlotě sice stojí 1750 korun, ale Olga si může být jistá, že je o režiséra postaráno po všech stránkách, neboť zařízení má dostatek lékařských odborníků i zdravotního personálu.

A o to jde Menzelové především. Přesun ze Střešovic, kde režisér ležel od listopadu minulého roku, do Rehabilitační kliniky Malvazinky byl logický. Režisérovi v ÚVN diagnostikovali pneumokokovou meningitidu, následovala operace mozku, po které byl uveden do umělého spánku a bojoval dlouho o život na ARO. Potom potřeboval především rehabilitaci. K přesunu z Malvazinek do Berouna se ale Olga rozhodla poté, co se zdravotní stav manžela zhoršil. Zubožený stav a proleženiny na zádech přisuzovala Olga především nedostatku personálu.

S Berounem byla Menzelová velice spokojena. Před dvěma týdny ale manžela přesto znovu přestěhovala. „Pan Menzel už u nás asi tak dva týdny není, prý ho odvezli do Prosečnice,“ potvrdili reportérům Nedělního Blesku v Berouně. Důvod? Režisér je ale stále nepohyblivý, rehabilitace zdlouhavá a šance na návrat domů v nedohlednu. Olga chtěla pro manžela komfort. A ten Prosečnice nabízí. Je to takový pětihvězdičkový hotel se zámeckým parkem. A přísnou ochrankou.

„Jsme soukromé zařízení a o našich klientech zásadně nepodáváme informace,“ odmítli reportéry zaměstnanci Šarloty už před branou. Bez dopředu ohlášené návštěvy nesmí nikdo vstoupit ani do parku před objektem. „Neřeknu nikomu, kde teď Jirka je,“ odmítla se vyjádřit i Menzelová.

VIDEO:  Než upadl do kómatu, stihl natočit poslední film!

Video
Video se připravuje ...

Než upadl do kómatu, stihl natočit poslední film! Menzelův Tlumočník má první ukázku! Bioscop

Fotogalerie
20 fotografií