Jan Jaroch
13. srpna 2018 • 19:13

Plíšková ukončila spolupráci s koučem Krupou. Pomůže jí Australanka

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když měl během Wimbledonu zhodnotit Tomáš Krupa sezonu Karolíny Plíškové, raději opáčil: bez komentáře. Dnes již není koučem bývalé světové jedničky, s níž začal spolupracovat od začátku roku. „Výsledky a pocity prostě nebyly takové, jaké od sebe očekávám,“ uvedla pro Sport a MF Dnes Plíšková. Ta letos vyhrála jediný turnaj na antuce ve Stuttgartu a zápasové skóre má 32:14. V dalším průběhu roku pomůže šestadvacetileté hráčce Australanka Rennae Stubbsová.



Bezkrevný výkon a krach ve 2. kole velkého podniku v Montrealu, kde ji ještě mnohem jasněji než před pár týdny v All England Clubu odpravila Nizozemka Kiki Bertensová (2:6, 2:6), to byla pro Karolínu Plíškovou poslední pobídka k tomu, aby něco změnila. A odhodlala se k razantnímu kroku - propustila trenéra Tomáše Krupu.

„Sezona není v žádném případě špatná, Karolíně patří osmé místo v žebříčku aktuálního kalendářního roku. Je ale ten typ, který je na sebe i všechny okolo extrémně náročný. Hráčka a ostatně i trenér měli a mají rozhodně vyšší ambice. Jde pouze o rozhodnutí Karolíny, která zvolila nový impulz,“ popsal situaci Michal Hrdlička, tenistčin manžel a manažer.

Plíšková během roku opakovala, že se na turnajích necítí herně dobře a výsledky to potvrzovaly. Možná nejlepší hráčka současnosti bez grandslamového titulu došla v Melbourne do čtvrtfinále, na Roland Garros utrpěla debakl ve 3. kole s Mariou Šarapovovou a ve Wimbledonu se zastavila v osmifinále.

Jiné změny v týmu se neplánují, kondičním trenérem zůstává Marek Všetíček a mentálním koučem Marian Jelínek. „V Americe se připojí i Rennae Stubbsová, se kterou si Karolína během krátké spolupráce sedla,“ zmínil Hrdlička návrat někdejší elitní deblistky a současné televizní komentátorky, s níž Plíšková absolvovala již loňský Turnaj mistryň.

Rozchod s Krupou proběhl bez velkých emocí a v podstatě v dobrém. „Já i Tomáš jsme pro úspěch dělali vše, co bylo v našich silách. Výsledky a pocity ale prostě nebyly takové, jaké od sebe očekávám. Tomáš je super chlap a vynikající trenér, ale takové věci se prostě stávají,“ uvedla Plíšková.

„Samozřejmě mě mrzí, že končí cesta, ve kterou jsem věřil a dělal maximum pro úspěch. I když si nemyslím, že jsme prožívali zrovna špatnou sezonu, tak naše cíle byly samozřejmě vyšší. Mně jako trenérovi nezbývá, než rozhodnutí Karolíny respektovat. Určitě v tom ani z jedné strany není nic osobního a Káju i kluky z týmu kdykoliv zase rád uvidím. Takhle to ve sportu a trenéřině chodí,“ dodal Krupa.

Od listopadu 2016 jde již o třetí změnu na trenérské pozici u Plíškové. Nejprve od ní odešel k Petře Kvitové Jiří Vaněk, poté loni v září skončila s Davidem Kotyzou a nyní škrtla i Tomáše Krupu, dalšího elitního českého kouče. „Hráčka nese za své výkony a svůj realizační tým plnou zodpovědnost, včetně zodpovědnosti finanční. Je tedy čistě na ní, jakou cestou se vydá. Karolína sama nejlépe ví, jak těžké pro ni tohle rozhodnutí bylo. Ale cítila, že potřebuje změnu,“ komentoval situaci Hrdlička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud