Konec Slavie v Lize mistrů. Sešívaní prohráli i kvůli chybám rozhodčích v odvetě s Dynamem Kyjev

Fotbalisté Slavie si ani v letošní sezoně nezahrají Ligu mistrů. Pražský klub nezvládl odvetu na hřišti Dynama Kyjev, kde prohrál 0:2, a celkově pro něj skončilo dvojutkání porážkou 1:3. Slavie se ještě může kvalifikovat do Evropské ligy, o kterou si zahraje čtvrté předkolo.

Tento článek je více než rok starý.

Kyjev (Aktualizováno: 20:40 14. 8. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Sýkora v souboji s ukrajinským Mykytem Burdou

Jan Sýkora v souboji s ukrajinským Mykytem Burdou | Foto: Efrem Lukatsky | Zdroj: ČTK/AP

Na začátku odvetného utkání třetího předkola Ligy mistrů byli daleko nebezpečnější domácí hráči Dynama. Z toho také vytěžili první branku zápasu, kdy centr Cyganova uklidil do slávistické sítě nikým nehlídán Benjamin Verbič.

Dynamo Kyjev - SK Slavia Praha

Utkání jsme sledovali v online přenosu

Jako by úvodní trefa soupeře slávisty probudila a ti se díky tomu dostávali stále častěji do útoku. Jako první se pokoušel střílet Tomáš Souček, ale jeho pokus Denyse Bojka příliš neprověřil.

Nebezpečnějším ohrožením tří tyčí ukrajinského celku byla zblokovaná střela Miroslava Stocha. Slávistické ofenzivní snahy vyústily v branku v 37. minutě, kdy Stanislav Tecl po několika neúspěšných centrech Hušbauera a Stocha nakonec dostal dorážkou míč do brány.

Až po chvíli ale zvedl pomezní sudí praporek a gól neuznal, nejspíše pro faul Deliho. To rozlítilo slávistického kapitána Josefa Hušbauera a náhradního brankáře Přemysla Kováře, kteří za dohady s rozhodčími uviděli žluté karty.

V úvodu druhého poločasu se oba týmy střídaly v ofenzivních snahách, ovšem ani na jedné straně se žádný z brankářů příliš nenadřel, když akce hostí z Prahy likvidovala už důsledná ukrajinská obrana, a slávisté pak měli nejvíc práce s dvojicí Verbič, Cyganov.

Stoprocentní šanci na vyrovnání měl na kopačce Tomáš Souček, kterému přesně nahrál Jan Sýkora. Souček ale ve skluzu nedokázal míč dostat do prázdné brány a jenom ji přestřelil.

Po šesti minutách na to poslal Cyganov kolmici na Arťjoma Besjedina, který dokázal následně dostat míč za záda brankáře Ondřeje Koláře. Ukrajinský hráč byl ale v době přihrávky v jasném ofsajdovém postavení, takže branka by správně neměla platit. Polští sudí ale situaci jako neregulérní neviděli, takže Dynamo vedlo 2:0.

Toto skóre vydrželo až do závěrečného hvizdu rozhodčího Stefańskiho a slávisté se tak znovu nepředstaví v Lize mistrů. Evropské poháry pro ně ještě nekončí, protože budou bojovat o účast v Evropské lize v jejím čtvrtém předkole.

Dynamo Kyjev - Slavia Praha 2:0 (1:0)
Branky: 11. Verbič, 74. Besedin. Rozhodčí: Stefanski - Boniek, Golis (všichni Pol.). ŽK: Hušbauer, Kovář, Stoch, Bořil, Coufal, Frydrych (všichni Slavia). Diváci: 39.318. První zápas: 1:1, postoupil Kyjev.
Sestavy:
Kyjev: Bojko - Kedziora, Burda (75. Šabanov), Kádár, Pivarič - Sydorčuk, Šepelijev (88. Bujalskij), Garmaš - Cygankov (90. Morozjuk), Besedin, Verbič. Trenér: Chackevič.
Slavia: Kolář - Coufal, Deli, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer (85. Frydrych), Sýkora, Zmrhal (68. Baluta) - Tecl (75. Škoda). Trenér: Trpišovský.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme