Hlavní obsah

V parku v USA se předávkovaly desítky lidí, požily syntetickou drogu K2

– Yale

Jeden podezřelý byl v USA zadržen poté, co se více než 40 lidí předávkovalo v parku v Connecticutu syntetickou drogou K2. Někteří z nich jsou v kritickém stavu, uvedly místní úřady podle BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Desítky lidí se v parku v Connecticutu předávkovaly syntetickou drogou K2 Video: Reuters

 
Článek

První tři případy jsou z úterního večera z parku New Haven Green u univerzity v Yale. Dalších 18 lidí se zhroutilo ve středu ráno. Někteří byli v bezvědomí, jiní zvraceli nebo měli jiné příznaky předávkování.

Podle záchranářů na předávkované neúčinkoval naxolon, který se v takových případech obvykle podává.

Droga K2, zvaná též černá mamba, je syntetický cannabinoid, který je asi stokrát účinnější než THC v konopí. Navíc ničí ledviny, způsobuje kardiovaskulární problémy i mrtvice, uvedla stanice NBC.

Podle předběžné zprávy Středisek pro kontrolu nemocí (CDC) bylo v roce 2017 v USA zaregistrováno rekordní množství obětí předávkování drogami. Jde o více než 72 tisíc mrtvých, číslo je tak vyšší než u HIV nebo autonehod či obětí střelných zbraní.

Na nárůstu se podílí především syntetické opioidy jako fentanyl, který je 30 až 50krát účinnější než heroin. Smrtelná dávka činí u tohoto léku pro potlačení bolesti a anestezii jen 2 mg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám