Michal Kvasnica
16. srpna 2018 • 19:02

Hráči mají můj respekt, děkoval Jílek. Pak musel hodnotit kazašské dívky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KAZACHSTÁNU | Nestává se často, aby hostující trenér po výhře svého celku na cizí půdě po závěrečném hvizdu upřímně tleskal fanouškům soupeře. Olomoucký Václav Jílek to v Kazachstánu předvedl. Atmosféra na Centrálním stadionu v Almaty byla totiž i přes nepříznivý výsledek pro domácí báječná.



Kouč Sigmy to nezapomněl zmínit ani na tiskové konferenci: „Chtěl bych pochválit domácí fanoušky, protože ta kulisa byla fantastická, s tím se tak často nepotkáváme. Mají můj velký obdiv za to, jak dokážou podporovat své mužstvo i za nepříznivého stavu.“

Jeho tým totiž od 52. minuty vedl díky Martinu Nešporovi a Davidu Houskovi 2:0, což Hanáky poslalo do předkola play off. Almaty se však i díky podpoře fanoušků nevzdal a stačil snížit.

„Hodně si toho vážíme, protože Kajrat beru za kvalitní mužstvo. Nebylo to jednoduché. Jediné, čeho jsem se obával, byl první inkasovaný gól. K tomu naštěstí nedošlo, pak už výrazná obava nebyla, o postupu jsem byl přesvědčen,“ řekl Jílek.

Vše totiž změnila Nešporova trefa po dvaceti minutách. „Ta branka byla zásadní, protože Kajrat už to pak měl hodně těžké. Soustředili jsme se spíš na poctivou obranu než nějaké útočení. A přineslo to ovoce. Děkuju hráčům, mají můj respekt,“ konstatoval kouč.

Aby ne. Byť to tak na první pohled nevypadá, Olomouc vyřadila soka, který je vzhledem k finančním možnostem úplně někde jinde.

Největší rozruch však na tiskové konferenci vzbudil její závěr. Konkrétně netradiční dotaz sympatické kazašské reportérky, která se tázala, jak se mu v zemi líbilo. A zejména – jak se mu zamlouvaly místní dívky. „To nemůžu říct, protože mám doma přítelkyni!“ rozesmál všechny přítomné.

„Jsme tady poprvé, ale město na mě udělalo velký dojem. I tady to veškeré zázemí kolem. Nicméně asi se sem už nevydáme, protože čtyři časová pásma a dlouhá cesta, to je opravdu dost náročné,“ popisoval.

A ty dívky? „Nedíval jsem se po nich, soustředil jsem se na zápas,“ uzavřel Jílek šibalsky a vysloužil si potlesk místních novinářů.

Kazašská mise splněna. A teď Sevilla?

Sigma nastoupila v odvetě Evropské ligy proti Kajratu Almaty v červených dresech
Sigma nastoupila v odvetě Evropské ligy proti Kajratu Almaty v červených dresech

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud