Slavia podala protest. Navíc si stěžuje na Surkise, který slavil výhru Kyjeva na webu

ČTK ČTK
17. 8. 2018 0:54
Slávisté se mimo jiné ohradili proti blízkému napojení místopředsedy UEFA Surkise na klub z Kyjeva.
Jaroslav Tvrdík.
Jaroslav Tvrdík. | Foto: Milan Kammermayer

Praha - Fotbalová Slavia Praha podala podle iDnes.cz po porážce 0:2 v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů na půdě Dynama Kyjev a vyřazení z kvalifikace prestižní soutěže protest k disciplinární komisi UEFA. Pražané si stěžují na výkon polských rozhodčích v čele s Danielem Stefanským a nelíbí se jim ani výroky místopředsedy UEFA Hrihorije Surkise, který je bratrem šéfa ukrajinského klubu.

Slavia se ve dvojutkání cítila v několika momentech poškozená. Pražané už po remíze 1:1 v prvním utkání v Edenu těžce nesli, že Dynamo skórovalo poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. V odvetě zase červenobílí marně protestovali proti neuznanému gólu Stanislava Tecla v závěru první půle a druhé brance Dynama z ofsajdu.

Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík po zápase na sociální síti ostře kritizoval rozhodčí a vyzval Surkise k rezignaci z postu místopředsedy UEFA. Další člen představenstva Tomáš Bůzek zašel na twitteru ještě dál a použil dokonce vulgarity. Oba poté příspěvky smazali a Tvrdík se za neslušná slova omluvil.

Pražanům se nelíbí ani to, že Surkis komentoval zápas na webu Dynama. Kyjevský klub patří jeho bratrovi Ihorovi. "Jsem spokojený s výsledkem, vše ostatní je nepodstatné," uvedl místopředseda UEFA a někdejší vlastník Dynama.

"Nepřijde nám to úplně standardní, považujeme to za velký střet zájmů. Zaskočilo nás, že se místopředseda UEFA k výsledku vyjadřuje na klubovém webu, se kterým oficiálně nemá nic společného. Navíc v době, kdy UEFA přijala náš podnět," řekl slávistický tiskový mluvčí Michal Býček.

 

Právě se děje

Další zprávy