Hlavní obsah

Kvitová zná soupeřku pro čtvrtfinále. V Cincinnati vyzve Belgičanku Mertensovou

Praha

Soupeřkou Petry Kvitové ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati bude Elise Mertensová. Dvaadvacetiletá Belgičanka ve třetím kole porazila 7:6 a 6:2 favorizovanou Američanku Sloane Stephensovou, která bude za pár dnů obhajovat titul na US Open. S Mertensovou se Kvitová utká na okruhu poprvé.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Petra Kvitová slaví další vítězný zápas

Článek

Dvojnásobná wimbledonská šampionka a světová šestka Kvitová v Cincinnati již vyřadila domácí hvězdu Serenu Williamsovou a během deštivého čtvrtka i Francouzku Kristinu Mladenovicovou. Mertensová, které patří v žebříčku 14. příčka, pro ni bude neznámou soupeřkou.

"Nikdy jsme spolu nehrály. Vím ale, že je ve skvělé formě a letos už získala pár titulů," cituje Kvitovou web tenisové asociace WTA.

Osmadvacetiletá Češka letos získala už pět trofejí: na tvrdém povrchu v Dauhá a Petrohradu, na antuce v Praze a Madridu a na trávě v Birminghamu. Mertensová ovládla menší turnaje na tvrdém povrchu v Hobartu a na antuce v Rabatu a Luganu.

Mertensové k postupu přes světovou trojku Stephensovou pomohlo i 37 nevynucených chyb domácí tenistky.

V mužské dvouhře umožnilo deštivé počasí dohrát jen dva zápasy třetího kola. Zastavilo například i Novaka Djokoviče, který se v Cincinnati snaží zkompletovat sbírku trofejí ze všech devíti turnajů Masters, což zatím nikdo nedokázal. Proti bulharskému obhájci titulu Grigoru Dimitrovovi nastartoval velký obrat a vede ve třetím setu 2:1.

Turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 2,874.299 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Mertensová (15-Belg.) - Stephensová (3-USA) 7:6 (10:8), 6:2,
Keysová (13-USA) - Kerberová (4-Něm.) 2:6, 7:6 (7:3), 6:4,
Sabalenková (Běl.) - Garciaová (6-Fr.) 6:4, 3:6, 7:5,
Curenková (Ukr.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:2.

Reklama