Angry Birds ve filmu neletí. Animák na motivy úspěšné hry připravil finské Rovio o většinu zisku

Angry Birds ve filmu

Angry Birds ve filmu Zdroj: Falcon

Angry Birds ve filmu
Angry Birds ve filmu
Angry Birds ve filmu
Angry Birds ve filmu
Angry Birds ve filmu
9
Fotogalerie

Společnosti Rovio Entertainments, která je tvůrcem hry Angry Birds, ve druhém čtvrtletí klesl očištěný provozní zisk na šest milionů eur (154,4 milionu korun) z loňských srovnatelných 16 milionů eur. Firma uvedla, že za propadem jsou nízké příjmy z filmu, který šel do kin v roce 2016, příjmy herní divize vzrostly. Zisk byl v souladu s očekáváním analytiků.

Celkové příjmy se snížily o 17 procent na 72 milionů eur (1,85 miliardy korun). Příjmy herní divize nicméně o šest procent vzrostly a dosáhly 65 milionů eur, počet aktivních hráčů her pak vzrostl více, než čekali analytici. Zhruba polovinou se na příjmech herní divize podílel nový herní titul Angry Birds 2.

Firma potvrdila svůj dosavadní celoroční výhled. Podle něj očekává příjmy v rozmezí 260 milionů až 300 milionů eur. Firma tento odhad zveřejnila v únoru a velice tím zklamala investory. Loni jí totiž příjmy vzrostly o 55 procent na 297 milionů eur.

Trailer k animáku Angry Birds ve filmu:

S akciemi firmy se od loňského září obchoduje na burze v Helsinkách. Cena akcií je nyní zhruba 50 procent pod cenou stanovenou pro primární nabídku akcií. Akcie prudce klesly zvláště po letošním zveřejnění výhledu na celý rok. Problémy firmy jsou výsledkem silné konkurence na trhu a růstu nákladů na marketing, ale i vysoké závislosti na značce Angry Birds, kterou firma poprvé představila jako hru v roce 2009.