17. srpna 2018 • 14:52

Zenit nevěří zázraku s postupem. Všichni hráči jsou hrdinové, říká kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Petrohradu dlouho po konci odvety 3. předkola Evropské ligy s Dinamem Minsk nemohli uvěřit tomu, že se jim povedl největší obrat v historii pohárových soutěží UEFA. Ruský favorit dokázal jako druhý smazat ztrátu 0:4 z prvního duelu a po drtivé výhře 8:1 v prodloužení postoupil do závěrečného 4. předkola. Hned čtyři branky dal přitom Zenit v oslabení a navíc hrál bez podpory fanoušků před prázdným hledištěm.



"Stále nechápu, co se to stalo. Vůbec mi to nedochází. Nejdůležitější je, že jsme vyhráli a jdeme dál," citoval web Zenitu záložníka Christiana Nobou.

"Všichni v týmu jsou hrdinové, zvlášť když jsme hráli jen v deseti. Nikdy jsem takovouhle situaci ve fotbale nezažil. Člověk si spíše pamatuje negativní chvíle, protože víc bolí. Takže si teď musíme tohle užít," dodal trenér Sergej Semak.

Jeho svěřenci v odvetě vedli 2:0, ale pak v 72. minutě dostal červenou kartu Leandro Paredes. I v oslabení domácí dvěma góly dotáhli zápas do prodloužení, v němž sice inkasovali jako první, ale pak čtyřmi trefami rozhodli o postupu. Hattrick dal Arťom Dzjuba. Ztrátu 0:4 po prvním duelu dosud v pohárech smazala jen Barcelona, která vloni v Lize mistrů v odvetě proti Paris St. Germain zvítězila 6:1.

"Když jsme dali na 2:0, cítili jsme, že by to šlo otočit. Když pak Paredes dostal červenou kartu, všichni jsme se na sebe podívali a věděli, že nemáme co ztratit. Tým se cítil dobře a šli jsme za dalším a dalším gólem. A je z toho 8:1," uvedl Noboa.

"Nejtěžším okamžikem bylo, když soupeř v prodloužení snížil. V tu chvíli jsme věděli, že musíme dát k postupu dva góly, což je podle mě nespravedlivé," dodal Semak.

Jeho celek se vybičoval k historickému obratu, i když musel kvůli trestu za rasistické projevy fanoušků hrát před prázdným hledištěm. "Jejich podpora z okolí stadionu byla slyšet. Hráči šli ven a poděkovali jim. I když dnes nebyli na svých místech na stadionu, všichni doma se svými rodinami, v hospodách nebo na lodích poblíž stadionu fandili Zenitu," dodal Semak.

Góly

Domácí: 22. Paredes, 66. Noboa, 75. Dzjuba, 79. Dzjuba, 109. Driussi, 116. Dzjuba, 120+2. Mak, 120+3. Mak

Hosté: 99. Yahaya

Sestavy

Domácí: Luněv – Nabiullin (59. Zabolotnyj), Mevlja, Aňukov (C), Ivanović – Paredes – Kuzjajev, Noboa (104. Smolnikov) – Jerochin (102. Mak), Hernani (62. Driussi) – Dzjuba.

Hosté: Gorbunov – Begunov, Galović (C), Švecov, Rocha (92. Gavrilovič) – Korzun, Yahaya, Šitov – Trebotić (72. Navalovskij), Ivanov (65. Makas), Chvasčinskij (55. Kaplenko).

Karty

Domácí: Noboa, Paredes, Paredes

Hosté: Gobunov, Švecov, Švecov

Rozhodčí

S. Delferiere – Y. De Neve, J. de Weirdt (BEL)

Stadion

Petrovskij, Petrohrad

Roman Begunov (vlevo) a Elmir Nabiullin (vpravo) bojují o míč v zápase třetího předkola evropské ligy mezi Zenitem Petrohrad a Dinamem Minks
Roman Begunov (vlevo) a Elmir Nabiullin (vpravo) bojují o míč v zápase třetího předkola evropské ligy mezi Zenitem Petrohrad a Dinamem Minks

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud