Hlavní obsah

Hazard na dálnici D11: Třicítka řidičů couvala v odstavném pruhu

Neuvěřitelný hazard předvedli řidiči ve čtvrtek na dálnici D11. Zhruba třicítka šoférů se tam rozhodla kvůli koloně couvat na blízký dálniční sjezd. Celou situaci nahrály kamery a policisté nyní pátrají po řidičích. Nehodu naštěstí nezpůsobili.

Hromadné couvání na dálnici D11Video: Policie ČR

 
Článek

Kolona se začala tvořit u exitu 68 Chýšť ve směru na Prahu kvůli zúžené silnici o pár kilometrů dál, kde auta projíždějí pouze jedním jízdním pruhem. Šoféry nenapadlo nic lepšího než se zařadit do odstavného pruhu a pomalu na blikačky couvat.

„Někteří z nich se rozhodli ulehčit si čekání a v rozporu se zákonem se začali vracet právě ke sjezdu. Ať byla záminka jakákoliv – hlášení v rádiu o koloně, doporučení navigace využít sjezdu, chování ostatních vozidel, není možné na dálnici jezdit v protisměru či couvat,“ uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Rok bez řidičáku

Hromadné couvání sledovali pracovníci ŘSD na kamerách a okamžitě informovali policisty, kteří tam vyslali hlídky. V době jejich příjezdu už ale k žádnému couvání nedocházelo. Policie následně spočítala, že k couvání se rozhodlo asi 30 řidičů. Někteří se i během couvání dokonce předjížděli.

„Na tento přestupek pamatuje zákon pokutou od 5 do 10 tisíc korun, může být vysloven zákaz řízení až na rok a řidič získá sedm bodů. V současné době vyhodnocujeme zajištěné kamerové záznamy s cílem ustanovit vozidla, potažmo jejich řidiče,“ konstatoval Čížkovský.

Policie požádala také svědky couvání, kteří mají kamerový záznam, aby jí ho předali. „Pokud máte takové informace, spojte se prosím s policisty na telefonním čísle 974 523 181 nebo s kolegy na lince 158,“ shrnul mluvčí policie.

Anketa

Couvali jste někdy na dálnici?
Ano
7,7 %
Ne
92,3 %
Celkem hlasovalo 52 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám