Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také Alfa Romeo reaguje na emisní normy. Giulia a Stelvio dostanou posílené turbodiesely

David Bureš
Diskuze (51)

Inovovaný turbodiesel Alfy Romeo si uchová objem 2,2 litru, bude mít však nově vstřikování AdBlue.

S blížícím se příchodem platnosti nových evropských emisních norem další a další automobilky oznamují změny v nabídce svých modelů, které se pravidlům musejí přizpůsobit. Nejnověji došlo na Alfu Romeo, která oznamuje novinky u svého turbodieselu 2.2D nabízeného pro modely Giulia a Stelvio.

Inovovaný vznětový čtyřválec splňující emisní normu Euro 6d se objeví v nabídce této dvojice v rámci příchodu modelového roku 2019. Nově bude mít vstřikování kapaliny AdBlue, které pomůže snížit jeho vypouštěné emise oxidů dusíku.

Spolu s tím se však dvě výkonové verze tohoto motoru dočkají posílení o rovných 10 koní. Ze 150 tak bude 160 koní (118 kW), ze 180 pak 190 koní (140 kW). Točivý moment však zůstane zachován na 450 N.m.

Zda však motor bude dostupný pro sedan Giulia i v dalších dosavadních výkonových variantách, tedy se 100 kW a 154 kW, automobilka v tuto chvíli neuvádí. V SUV Stelvio však vrcholná verze motoru 2.2D bude, a to nadále s výkonem 154 kW a 470 N.m.

Na výkonu benzinových motorů se naopak nic nemění. Nabízený dvoulitr si nadále uchová dvě varianty, se 147 kW a 330 N.m, respektive s 206 kW a 400 N.m. Jeho úpravy Alfa nespecifikuje, zatím tak nevíme, zda se dočká filtru pevných částic, jak je v souvislosti s novými emisními normami pravidlem. Vrcholem pak zůstane vidlicový šestiválec twin-turbo o objemu 2,9 litru naladěný na 375 kW a 600 N.m.

Posílené vznětové motory splňující Euro 6d jsou zatím potvrzené pro britský trh, kde už znají i své ceny. Kdy dorazí na český trh, v tuto chvíli jasné není.

David Bureš
Diskuze (51)
Avatar - whatever
20. 8. 2018 09:58
Re: Zakladni benzin
Ja taku mam a som nadmieru spokojny. Je to celkom svizne a prijemne zvezenie. Samozrejme, vykonu nikdy nie je dost, no tych 200 koni je celkom adekvatny vykon na to auto (ved ma zrychlenie z 0 na 100 prakticky rovnake ako Golf GTI).
Prevodovka reaguje rychlo, v podstate okamzite, a bez nejakeho cuknutia. Pri predbiehani si vsak vzdy manualne podradim packami. Nie je to nevyhnutne, ale velmi uspokojujuce. ;-)
Zvuk je trocha poddimenzovany, k takemu autu by sa hodil nejaky mocnejsi zvukovy prejav, ale to ma trapilo tak prvy mesiac.
Spotreba je OK. Odkedy som sa prestal blaznit (teda som volic rezimov prepol na "n"), mam priemernu spotrebu 8,4. Je vsak velmi lahke nechat sa uniest a vtedy sa sotva dostanes pod 10.
Urcite si ju chod vyskusat. Ja som sa neprestal usmievat od prveho nasadnutia pri testovacej jazde. :-)
Avatar - twistedTSD
18. 8. 2018 18:11
Re: ...
Souhlasím s miromenem v tom, že není důvod Giulii bezmezně adorovat za design. Mně její styling taky úplně nesedí. Ne že by byla ošklivá, ale čekal jsem více dravosti a identity značky. Proporčně je samozřejmě někde jinde, než pětidveřový FWD koráb od Fordu, to ani nemá cenu srovnávat.
Avatar - speedfred
18. 8. 2018 12:52
Re: Hlavně až udělají manuál k dvoulitrovému benzínu!
Most nedám. :-(
NS môžeš trénovať ,ale realita aj tak hodne prekvapí.
18. 8. 2018 12:06
Re: Hlavně až udělají manuál k dvoulitrovému benzínu!
QV je auto dvou tváří, umí jet velmi jemně a kultivovaně, nebo žrát parchanty u cesty a pít krev z chodidel řidiče. :-)
Avatar - Londonbridge
18. 8. 2018 12:05
Test
[odkaz]

:yes: