Na stejném místě, kde si své »ANO« řekli v květnu Meghan s Harrym, v kapli svatého Jiří ve windsorském paláci, se 12. října odehraje další svatba člena královské rodiny. Tentokrát půjde pod čepec princezna Eugenie (28), devátá v nástupnické řadě na britský trůn. Ta se s partnerem Jackem Brooksbankem (32) zasnoubila letos v lednu.

Ovšem jestli princezna čekala gratulace, bude ale asi zklamaná. Daňovým poplatníkům v Británii se totiž nelíbí, že budou za ochranku na velkou událost muset zaplatit 2 miliony liber (zhruba 57 milionů korun). Původně se údaje odhadovaly »jen« na 750 tisíc liber (21 milionů korun), ovšem otec nevěsty, vévoda Andrew (58), podle Daily Mailu požadoval, aby svatba jeho holčičky proběhla ve velkém stylu.

Bývalý manžel kontroverzní Sarah Ferguson (58) alias Fergie má asi touhu překonat slavnou svatbu Harryho a Meghan. Tomu odpovídají i slavná jména, která údajně figurují v seznamu hostů. Předpokládá se, že se opět ukáží George (57) a Amal (40) Clooneyovi, James Blunt (44), Elton John (71), manželé David (43) a Victoria (44) Beckhamovi a bývalka prince Harryho Cressida Bonas (29).

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Kromě nich ale Eugenie vytáhla z rukávu ještě další slavné kamarády. Pozvala prý také zpěvačku Ellie Goulding (31), modelky a herečky Caru Delevingne (26) a Suki Waterhouse (26) či modelingové legendy Kate Moss (44) a Cindy Crawford (52). Samozřejmě nebude chybět ani sestra Eugenie, princezna Beatrice (30), která jí půjde za družičku. Děti prince Williama (36), princ George (5) a princezna Charlotte (3), pak zřejmě budou mít opět na starosti rozhazování květin.

Vyplatí se ale taková přehlídka celebrit za peníze daňových poplatníků? Podle mnohých členů britského parlamentu ne. Jeden z nich dokonce mluví o urážce a poukazuje na kontrast pompy královské rodiny vůči lidem, kteří balancují na hranici chudoby. „V těchto časech zvýšených bezpečnostních rizik je nezodpovědné, že vedlejší člen královské rodiny bude mít takto velkolepou a veřejnou svatbu. Možná je čas přehodnotit roli a náklady těchto druhořadých členů královské rodiny," rozhořčila se pro Daily Mail členka parlamentu Emma Dent Coad.

Lidu se pak také nelíbí, že mají za veselku platit oni, když královská rodina má peněz nazbyt. Ve skutečnosti ale samotnou akci skutečně platí rodiče nevěsty, ovšem je nutné zajistit bezpečnost. Do akce bude zapojeno na desítky důstojníků, kteří budou předem zajišťovat cestu ke kapli a také je nutné zabránit tomu, aby nad místem létaly drony.

VIDEO: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

 

Fotogalerie
67 fotografií