17. srpna 2018 • 20:00

Icardi, Werner či koučův žolík? Real shání střelce, má na něj sedm miliard

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prvním soutěžním duelu s Atléticem Madrid se v Realu museli otřást hrůzou. Po odchodu Cristiana Ronalda do Juventusu by to nemusela být zase taková legrace, jakou široká veřejnost očekávala a kádr by měl projít finálním posílením. Aktuálně se nejvíc řeší pozice útočníka, na kterou byly vytipovány ideální možnosti: mezi pěticí nejpravděpodobnějších transferů je jeden návrat i přesun dvou světových hvězd.



Na účtě 300 milionů eur, ale proč nikoho Real nepodepsal? Tuto otázku si v posledních dnech kladli novináři i fanoušci. Možnosti jsou ve skutečnosti dvě.

První z nich je taková, že Madridští jsou ochotni vyplácnout veškeré jmění jen za Neymara. Přestupu však brání některá, i když zřejmě překonatelná, ale. Zaprvé musí UEFA rozhodnout o osudu PSG a jeho finanční bilanci za sezonu 2016/2017. Zkoumány jsou přitom jak smlouvy o sponzoringu, tak samotné transakce. Rozhodnutí odvolací komise UEFA by přitom mělo přijít během posledních dnů v srpnu. Odtajnit by se zároveň měla jména všech prošetřovaných týmů, Real by ale mezi nimi na rozdíl od Barcelony neměl figurovat.

Zadruhé jde o samotný postoj umíněného Brazilce. Neymar přiznal, že by nakonec chtěl ještě jeden rok v Paříži setrvat. Do uzávěrky je však možné stihnout leccos...

Druhá, daleko pravděpodobnější varianta je, že Real půjde na vše pomalu, rozvážně. Neutratí zbytečně desítky milionů za přeplacené hvězdy a vše pečlivě promyslí. Času zbývá do konce přestupového okna přece jen ještě docela dost, konkrétně dva týdny. Na druhou stranu nahradit ztráty jako jsou Theo, Kovačič a Cristiano Ronaldo (a před rokem Pepe, James, Morata), nebude lehké ani náhodou.

Španělský deník Marca přišel s několika možnými jmény, s nimiž by mohl Real spojit svou budoucnost. Doplnit bude chtít přitom vedení kádr na třech postech: útok, střed zálohy a obrana, největší pozornost však logicky přitahuje náhrada za portugalskou legendu.

Kdo by mohl posílit Real v útoku?

Rodrigo (Valencie, 27)

50 milionů eur

Sedmadvacetiletý útočník by přišel zastat roli před rokem prodaného Moraty. Real zná, prošel jeho mládežnickými kategoriemi a soupeřil by s Karimem Benzemou. Údajně by jeho případný transfer vyšel na 60 milionů eur a rozhodně není nereálný. I vzhledem k tomu, že si jej trenér Lopetegui oblíbil ve španělské reprezentaci.

Rodrigo Moreno (v popředí) v akci během přátelského zápasu Valencie - EvertonFoto Reuters

Icardi (Inter Milán, 25)

95 milionů eur

Jeho jméno visí na listu chtěných v Madridu už dost dlouho. V posledním přestupovém období se šuškalo o částce přibližující se k 100 milionům eur, což představitelé Realu s úšklebkem na tváři odmítli. Icardi by byl typově lepší varianta než Rodrigo, ale Bílý balet by se musel pořádně plácnout přes kapsu. 

Kapitán Interu Milán Mauro IcardiFoto Profimedia.cz

Timo Werner (RB Lipsko, 22)

60 milionů eur

Dvaadvacetiletý Němec je dalším v nahuštěném pořadí. Přesto, že je nespoutaný střelec pořád ještě na začátku kariéry, za Lipsko i německý národní tým se prosadil už mnohokrát. Jeho jméno má v kolonce možných příchodů i Bayern Mnichov, pokud by Robert Lewandowski zamířil jinam.

Timo Werner, kanonýr Lipska, vydržel na hřišti jen 32 minutFoto profimedia.cz

Robert Lewandowski (Bayern, 30)

85 milionů eur

Real doufal, že s Lewandowskim by se mohl na transferu rychle domluvit, omyl. V Polsku si sice myslí, že po čtyřech letech bude jeho angažmá ukončeno, opak se ale zatím zdá být pravdou. Vedení Bayernu doposud o možnostech jeho transferu nemluví ani v oblikách. Na druhou stranu Lewandowski by se typově ostatním vymykal, je mu 30 let a kdyby přišel, jistojistě by na lavičku posadil Benzemu, nebo jiného útočníka.

Lewandowski je nejlepší střelec bundesligyFoto Profimedia.cz

Mariano (Lyon, 25)

22 milionů eur

Jeho skvělé výkony v Lyonu neušly pozornosti. Real už nemá sice možnost znovuodkopení, ale pořád vlastní předkupní právo. Mariano by seděl do vytyčeného profilu, na druhou stranu by v Realu museli vysolit peníze za hráče, který byl ještě před rokem jejich. Mariano by mohl zařídit stejně gólů jako Morata, přesto by ale nejspíš zůstal ve stínu Benzemy.

Diaz Mejia Mariano (v pozadí) a Fofana Gussouma (v popředí) během zápasu Lyon - AmiensFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud