Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania R 650 V8 ve službách Transports Rancon

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pro přepravu 50 tun dřeva z místa kácení na pilu je vhodné mít k dispozici výkonná a spolehlivá vozidla. Společnost Transports Rancon si zvolila zástupce značky Scania.

Těžká nákladní vozidla švédské značky Scania ve své aktuální generaci, v níž se poprvé představila v létě roku 2016, dokazují své kvality v nejrůznějších rolích a výjimkou není ani jejich poměrně hojné využití při přepravě dřeva.

Aurélien Rancon, ředitel společnosti Transports Rancon, osobně sedlá tahač Scania R 650 V8, s nímž spolu s dalšími vozidly své firmy pracuje na dopravě dřeva vysoko v kopcích v Haute-Loire v jižní Francii.

Scania R 650 V8 ve službách společnosti Transports Rancon představuje druhého nejvýkonnějšího zástupce své modelové řady. K pohonu tohoto tahače slouží vidlicový osmiválec o objemu 16,4 litru nejnovější generace, uvedené v loňském roce, který disponuje nejvyšším výkonem 479 kW (650 k) a točivým momentem 3300 N.m.

Tahač s kabinou řady R je osazen nakladačem s deset metrů dlouhým ramenem, umožňujícím nakládku krátkého i dlouhého dřeva na návěs bez asistence dalších strojů. Součástí výbavy vozidla je i kontrolní obrazovka v kabině, která umožňuje sledovat návěs a prostor kolem něj.

Scania R 650 V8 s přední 10tunovou a dvojící zadních 13tunových náprav je schválena pro přepravu kulatého dříví do hmotnosti 57 tun. Osmiválcový tahač si podle slov svého provozovatele s takovou hmotností dokáže poradit i na nezpevněných lesních cestách a nemá problém vyjet i 18% stoupání.

Aurélien Rancon vedle výkonů u svého tahače oceňuje i prostornou a komfortní kabinu, která je vlastně jeho hlavním pracovištěm a v neposlední řadě i spolehlivost v náročném provozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)