Podívejte se na první trailer k novému animovanému seriálu Star Wars Resistance

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

starwarsresistance
0Zobrazit komentáře

Třetí díl ze sequelové trilogie Star Wars vyjde až v příštím roce, a tak Disney pro fanoušky světelných mečů a hvězdných válek připravuje jiné vyžití. Na podzim vtrhne na obrazovky nový animovaný seriál Star Wars Resistance, jež se odehrává před sedmou epizodou Star Wars: Síla se probouzí, a ke kterému Disney nyní vypustilo první trailer.

Animovaná série bude sledovat osudy Kazudy Xiona, pilota Odboje, jenž má za úkol špehovat První řád. Právě osudy vojáků Odboje, bojujících proti Prvnímu řádu, jsme viděli v epizodě Síla se probouzí a do animovaného seriálu se z ní dostávají i známé tváře jako Poe Dameron (namluvený Oscarem Isaacem), robot BB-8 či kapitánka Phasma (Gwendoline Christie). Úkoly bude Kazuda dostávat také od generálky Leii Organy, kterou v hlavních filmech hrála zesnulá Carrie Fisher.

Režii si vzal na starosti Dave Filoni, který se podílel i na předchozích animovaných seriálech Star Wars: Klonové války a Star Wars Povstalci. Právě prvnímu jmenovanému seriálu navíc Disney nedávno přikleplo ještě vytvoření závěrečné série. Ta by se měla objevit již na nové streamovací službě, kterou Disney připravuje jako konkurenci pro Netflix či HBO GO.

„Nápad na Star Wars Resistance vychází z mého zájmu o letadla a stíhací piloty z druhé světové války. Můj dědeček byl pilot a můj strýc s letadly také létal a restauroval je, takže to na mě mělo velký vliv. Ve Star Wars je dlouhá historie vysokorychlostního závodění a myslím si, že se nám tento pocit vzrušení podařilo zachytit i v animované podobě, což je něco, co celý tým chtěl už dlouho udělat,“ uvedl Dave Filoni.

foto

Přečtěte si takéČeský startup ShipMonk se umístil na 29. místě z pěti tisíc nejrychleji rostoucích firem v USAČeský startup ShipMonk se umístil na 29. místě z pěti tisíc nejrychleji rostoucích firem v USA

Mezi sedmou epizodou Síla se probouzí z roku 2015 a šestým Návratem Jediho z roku 1983 se navíc nebude odehrávat pouze zmíněný Filoniho seriál Star Wars Resistance. Disney souběžně chystá ještě další desetidílný seriál, tentokrát ovšem hraný. A zatímco Resistance se odehrává mnohem blíže sedmé epizodě, čemuž napovídá přítomnost Odboje a První řádu, režisér Jon Favreu se s dosud nepojmenovaným projektem chystá přiblížit spíše pádu Impéria ze šesté epizody.

star-wars-resistance

Bližší informace o tomto projektu, který má údajně stát přes 100 milionů dolarů, prozatím nejsou známy. Favreau zatím prozradil jen to, že se chystá představit zcela nové postavy, které jsme dosud ve světě Star Wars neviděli, a také že při natáčení využije stejné technologie jako u Knihy džunglí z roku 2016 a chystaném remaku Lvího krále. Všechny filmy jsou z dílny Disney.

Nejnovější Star Wars Resistance z rukou Dava Filoniho nicméně bude mít premiéru 7. října na Disney Channel, DisneyNOW a Disney Channel VOD.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym