Hlavní obsah

Putin navštívil svatbu rakouské ministryně. S nevěstou si i zatančil

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu odpoledne na skok navštívil Rakousko. Důvodem byla jeho návštěva svatby tamní ministryně zahraničí, 53leté Karin Kneisslové. Ta ho pozvala při jeho letošní návštěvě Rakouska. Svatba se koná ve Štýrském Hradci. V alpské republice se šéf Kremlu krátce zdržel na cestě do Německa, kde má večer na programu jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Svatba rakouské ministryně zahraničíVideo: AP

 
Článek

Na letišti ve Štýrském Hradci (Grazu) v sobotu podle agentury APA přistály dva ruské vládní letouny. Krátce po přistání druhého z nich z letiště vyjela dlouhá kolona limuzín a dodávek doprovázená vozidly s modrými majáčky a policejním vrtulníkem.

Uzavřen byl příjezd k letišti a v obou směrech i Pyhrnská dálnice A9 mezi obcí Kalsdorf a výjezdem na Vogau, uvedla APA.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Svatba rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové. Na snímku lidé očekávající příjezd ruského prezidenta Vladimira Putina

Podle serveru Standard.de Putin předal nevěstě, která ho čekala před vchodem do hostince Tscheppe v obci Gamlitz na jihu Štýrska, kytici. Ruský nejvyšší státní představitel si s nevěstou na terase podniku dokonce tancoval. Krátce po prezidentovi přijel i sbor donských kozáků, který ruský prezident přivezl s sebou.

Foto: Roland Schlager, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin tančí s rakouskou ministryní zahraničí Karin Kneisslovou na její svatbě

Mezitím už Putin zastávku v Gamlitzi ukončil a nechal se odvézt zpátky na letiště a ze země odcestoval.

Kneisslová se v sobotu provdala za 54letého experta na energetiku Wolfganga Meilingera. Svatba se koná v hostinci uprostřed vinic. Mezi zhruba stovkou hostů byl i rakouský kancléř Sebastian Kurz a šéf koaliční nacionalistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Heinz-Christiana Strache.

Foto: Pool, Reuters

Svatba rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové. Na snímku jí gratuluje premiér Sebastian Kurz

Rakouská opozice přítomnost prominentního ruského hosta na svatbě ministryně ostře kritizovala a mluví o provokaci a ostudě pro Rakousko.

Rakouská politička podle Putinova poradce Jurije Ušakova pozvala ruského prezidenta na svou svatbu během jeho letošní návštěvy v Rakousku.

Kneisslová je ministryní za FPÖ, která má podle BBC vazby na ruskou vládnoucí stranu Jednotné Rusko. Sama ministryně však není přímo členkou FPÖ.

Foto: Pool, Reuters

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová při svatbě s Wolfgangem Meilingerem

Reklama

Výběr článků

Načítám