Intel | Procesory | Cofee Lake

Připravovaný procesor Intel Core i9-9900K bude mít turbo frekvenci 4,7 GHz pro všechna jádra

Na internet unikly další nové dokumenty upřesňující parametry připravovaných 8jádrových procesorů Core i7-9700K a Core i9-9900K. Zdá se, že pájený spoj mezi procesorem a tepelným rozvaděčem dovolí Intelu značně navýšit maximální turbo frekvenci.

Uniklé specifikace prozrazují, že oba 8jádrové procesory budou mít opravdu vysoké turbo frekvence. Výkonnější model se bude schopen při vytížení všech jader sám přetaktovat až na 4,7 GHz a druhý nejvýkonnější model pak o 100 MHz méně, upozornila redakce Guru3D.

untitled-1(1).png

Pokud tyto parametry porovnáme například s výročním procesorem i7-8086K, který se musí spoléhat na obyčejnou pastu, je rozdíl značný. Tento procesor má maximální turbo frekvenci pro všechny jádra jenom 4,3 GHz s přihlédnutím, že má o dvě nativní jádra méně. Pájený spoj má tedy opravdu velký vliv na výsledné maximální frekvence procesoru, protože dokáže lépe přenášet teplo z procesoru do těla chladiče a díky tomu není problém mít na procesoru mnohem vyšší frekvence.

Dá se tedy očekávat, že výkonnostní skok mezi starou generací a novými 8jádrovými procesory bude opravdu znatelný. Bohužel pájený spoj budou mít jenom tyto dva modely, ostatní procesory z nové řady se budou stále spoléhat na mnohem méně účinnou teplovodivou pastu.

Diskuze (11) Další článek: Stratolaunch se pochlubil čtyřmi raketami, které do kosmu vynese obří letadlo. Prsty v tom má i Paul Allen

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,