Sucho už je tak velké, že si lidé půjčují na vodu i na seno pro koně

Důsledky sucha

Sucho už je tak velké, že si lidé půjčují na vodu i na seno pro koněNOVÉ
Ilustrační foto. Foto:

Shutterstock

1
Domov
Sdílet:

Dlouhodobé sucho ovlivňuje i potřeby zákazníků finančních společností. Druhým nejčastějším důvodem půjčky byly hned po výdajích spojených se začátkem školního roku v srpnu u společnosti Provident Financial zádržné systémy na vodu a automatické závlahové prvky.

„Zjistili jsme to z našich interních průzkumů. Koncem léta si lidé zpravidla půjčují na výbavu pokojíčků pro školáky, letos si pořizují zařízení na odvod a uchování dešťové vody nebo automatické zavlažování,“ řekl mluvčí Providentu Ondřej Holoubek. „Sucho je extrémní, s požadavky na financování takovýchto nákupů jsme se ještě nesetkali. Většinou šlo o majitele rozsáhlejších pozemků a o soukromě hospodařící rolníky, kteří si nákupem velkokapacitních nádrží dělají zásoby,“ dodal.

Sucho trápí i chovatele domácích zvířat. „Na orlickoústecku jsme dokonce poskytli půjčku 9 000 korun na nákup sena pro koně. Tráva zde totiž uschla a chovatelka neměla zvířata čím krmit,“ podotkl mluvčí.

Čtěte také: Sucho napáchalo škody až za 11 miliard, chceme kompenzace, říkají zemědělci

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

We´re all living in Amerika

KOMENTÁŘ

Žijeme už jako v Americe. Ne tím, že u nás s jen malým časovým zpožděním mohou vyjít knihy autorů, jako je Abigail Shrierová. Ale tím, že i u nás mohou takzvaně ...

00:08
×

Podobné články