volkswagen_golf_boba_motoring_portada_1_1440x655c

Tento VW Golf má 1200 koní a na 270 zrychlí za 8 sekund

2. 9. 2018 • Novinky, Tuning, Videa, Zajímavosti

Když máte auto, které za zhruba 8,5 sekundy zrychlí na stovku, tak už není úplně pomalé. Tenhle dvojkový Golf to ale rozpálí na dvěstě sedmdesát a přitom zvenčí vypadá úplně obyčejně… Upravené dvojkové Golfy miluje kdekdo. Jsou totiž stále poměrně lehké a dá se do nich dát mnohdy až nesmyslně silný motor. Tomuhle kousku se ale žádný z bratrů nevyrovná, protože jede dokonce stejně rychle jako samotný vládce pekel – Bugatti Chiron.

Jeden kůň na jedno kilo? To je málo…
Volkswagen Golf II CL upravený od Boba Motoring má totiž „poměrně“ potentní dvoulitrový turbomotor, který ze svých útrob doluje „skromných“ 1233 koní a téměř 1100 newtonmetrů. To vše při hmotnosti na hranici 1000 kil.

https://youtu.be/0q4eugSbWiE

Při takovém výkonu je samozřejmě nutností použít pohon všech kol a nějakou velmi schopnou převodovku. A právě ta byla doposud největším kamenem úrazu. Golf při jednotlivých přeřazeních ztrácel tempo (no, i o tom by se dalo pochybovat) a prostě nebyl tak rychlý, jak si jeho tvůrci přáli. Z toho důvodu dostal dvouspojkovou převodovku DSG a hned tu máme světový rekord.

Auto totiž vzdálenost čtvrt míle zvládlo za těžko uvěřitelných 8,47 sekundy a na cílové pásce letělo rychlostí 269 km/h. Za nás posíláme obdiv a gratulace. Upřímně ale nevíme, jestli bychom se v něčem podobné chtěli svézt. Svůj život máme asi moc rádi.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz