Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia ProCeed se blíží. Korejský shooting brake zachycen během testování

David Bureš
Diskuze (1)
Chystané sportovně laděné kombi zůstává zamaskované pod vrstvou kamufláže, jeho dynamické křivky jsou ale jasně patrné.

Rok 2018 je pro automobilku Kia ve znamení nové generace populárního modelu Ceed. V únoru tento v Žilině vyráběný kompakt debutoval ve formě pětidveřového hatchbacku, o pár týdnů později následoval kombík Ceed Sportswagon. A nyní se blíží třetí karosářská verze, shooting brake, která už na německých dálnicích pilně testuje.

Prototyp chystané novinky přitom neunikl bedlivému oku jistého George Sargiannidise, který jej zachytil nedaleko Frankfurtu nad Mohanem, kde má Kia svoji evropskou centrálu. Vůz zůstává ukryt pod vrstvou kamufláže, jeho dynamická silueta je ale jasně patrná.

Automobilkou zveřejněný snímek lákající na premiéru auta nazvaného ProCeed navíc odhalil, že se připravovaný shooting brake bude proti standardnímu kombíku dále lišit propojenými koncovými světly nebo výrazným nápisem ProCeed na víku kufru. To však natočený prototyp zatím ukrývá pod maskováním.

ProCeed se světu oficiálně představí na podzimním autosalonu v Paříži, k samotnému odhalení ale má dojít už dříve. Automobil podle prohlášení Kie bude kombinovat impozantní sportovní design s prostorností a všestranností cestovního kombi.

Shooting brakem to přitom nekončí. Kia chystá ještě jednu, blíže nespecifikovanou karosářskou variantu Ceedu. A přijde také sportovně laděný Ceed GT, jehož prototyp doprovázel během testování zachycený ProCeed. Ten se začne prodávat v roce 2019.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Beefcake
3. 9. 2018 20:48
Kia
Neviem, ci ma nahodou minuly piatok neobiehal na dialnici.
Biela Kia, predok aj zadok pod plachtou.
Mam to aj na kamere :-)