Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Liga národů: Ukrajina si po výhře nad českým týmem vyšlápla i na Slovensko

Sport

  18:25
Lvov - Fotbalisté Ukrajiny v Lize národů doma zvítězili nad Slovenskem 1:0, když deset minut před koncem proměnil penaltu Andrij Jarmolenko. Ukrajinci navázali na čtvrteční výhru 2:1 nad českým týmem a suverénně vedou tabulku skupiny B1. Česku a Slovensku tak prvenství ve skupině přinesou už zřejmě jen tři výhry ve zbývajících třech zápasech.

Ukrajinci navázali na čtvrteční výhru 2:1 nad českým týmem a suverénně vedou tabulku skupiny B1. foto: ČTK

Ukrajina - Slovensko 1:0 (0:0)

(Skupina B1)

Branka: 80. Jarmolenko z pen.

Ukrajina: Pjatov - Karavajev, Rakyckyj, Burda, Matvijenko - Jarmolenko, Marlos, Stěpaněnko (86. Sydorčuk), Malinovskyj (71. Zinčenko), Konopljanka (78. Cygankov) - Jaremčuk. Trenér: Ševčenko.

Slovensko: Dúbravka - Šatka, Škrtel, Škriniar, Hubočan - Mak, Kucka (78. Greguš), Hamšík, Lobotka, Weiss (70. Rusnák) - Nemec (65. Duda). Trenér: Kozák.

Ve Lvovu se hrál taktický zápas bez větších šancí. Slovensko dokonce jen jednou vystřelilo na branku po nedůrazné hlavičce Škrtela. Ani Ukrajina se nedostávala do tolika šancí jako proti české reprezentaci.

V 79. minutě však po levé straně vnikl do vápna Cygankov, obhazoval si Škriniara a ten ho fauloval. K nařízené penaltě se postavil Jarmolenko a propálil brankáře Dúbravku. Ten si na míč sice sáhl, ale tvrdou střelu nevyrazil.

Ukrajina tak navázala na loňskou výhru nad Slovenskem z přípravy 2:1, i tehdy se trefil Jarmolenko. Doma pak vyhrála pošesté z posledních sedmi zápasů. Nestačila jen před rokem na Chorvatsko.

Tabulka skupiny B1
1.Ukrajina22003:16
2.ČR10011:20
3.Slovensko10010:10
Autor: