Karel Jarolím skončil na lavičce české fotbalové reprezentace, o jeho nástupci není jasno

Trenér Karel Jarolím skončil po vzájemné dohodě s fotbalovou asociací na pozici hlavního trenéra české fotbalové reprezentace. Informaci potvrdil FAČR ve svém tiskovém prohlášení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:05 11. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Jarolím

Karel Jarolím | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Vedení FAČR se k tomuto kroku rozhodlo kvůli neuspokojivým výsledkům a také špatnému hernímu projevu, jak stojí ve vydaném tiskovém prohlášení.

„Situace je už opravdu neudržitelná a musela se okamžitě řešit. Jsem rád, že jsme se s Karlem Jarolímem konstruktivně domluvili, není na co čekat, tým potřebuje nový impulz,“ řekl ke konci Jarolíma předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.

‚Mužstvo bude potřebovat impulz.‘ Jarolím nevyloučil po zápase s Ruskem konec u reprezentace

Číst článek

Po posledním zápase s Ruskem jsem dospěl k názoru, že tým bude potřebovat nový impulz. Během noci jsme se s vedením FAČR dohodli na ukončení mého angažmá. Svému nástupci, ať už jím bude kdokoliv, přeji hodně štěstí,“ komentoval svůj konec Jarolím.

Ten tým převzal v srpnu 2016, kdy nahradil Pavla Vrbu, který odešel trénovat ruskou Machačkalu. Jarolím nezvládl s týmem kvalifikaci na mistrovství světa, kdy čeští fotbalisté porazili jen Norsko, San Marino a Ázerbájdžán.

O možném Jarolímově odvolání se mluvilo už právě po ní. Tehdy podmínilo vedení svazu jeho další pokračování úspěchem v Lize národů.

V té nejdříve jeho tým podlehl ve čtvrtek Ukrajině 1:2 a následovala jedna z nejvyšších porážek českého týmu v historii od Ruska 1:5.

Jako o možném nástupci se mluví především o bývalém trenérovi Slavie Jaroslavu Šilhavém. Možnou variantou je i angažování kouče reprezentace do 21 let Vítězslava Lavičky.

Karel Jarolím po vzájemné dohodě opouští pozici trenéra české reprezentace. Fotbalová asociace se v nejbližších dnech setká s kandidáty, kteří by ho mohli nahradit. Děkujeme, trenére.

11:55 – 11. 09. 2018

8 30

bor, pes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme