Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rada před debutem v pohárech: Česká liga je důležitá, ale Evropa vám zajistí zviditelnění

Trénoval pražskou Spartu, Slavii i českou reprezentaci. Až ve čtvrtek však Petr Rada okusí atmosféru klubové pohárové soutěže. Ve francouzském Rennes povede Jablonec v prvním zápase skupinové fáze Evropské ligy v historii severočeského celku. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 19:50 na webu ctsport.cz.

Trenér Jablonce Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Teď je to v pohodě, protože jsme ještě neodletěli. Účast v pohárech je zavazující vůči českému fotbalu. Jedeme reprezentovat. Čeká nás těžký soupeř, liga úřadujících mistrů světa. Ale domnívám se, že se nemáme čeho obávat. Chtěli jsme do Evropy, dostali jsme se tam a teď musíme bojovat," řekl Rada před odletem do Rennes.

Zkušený stratég doufá, že se jeho svěřencům ve Francii nerozklepou kolena. "Hráči mají určitě v hlavách, že je to Evropská liga, přemýšlí o tom. Ale pokud byste měl strach, tak nemůžete hrát fotbal, nemůžete hrát nic. Já si myslím, že to není o strachu. Je to o tom, že je to pro ně reklama, můžou se ukázat v Evropě. Česká liga je důležitá, ale Evropa vám zajistí větší zviditelnění," konstatoval.

"Chybějící zkušenosti musíme nahradit naším stylem, co hrajeme. Určitě to bude těžší než naše liga, soupeř je hodně kvalitní. Zase na druhou stranu jsem už několikrát říkal, že česká mužstva nikdy neudělala v pohárech velkou ostudu, většinou to zvládla. Doufám, že se k tomu připojíme a budeme důstojně reprezentovat."

Šedesátiletý kouč věří, že hráče nepoznamenají dvě prohry v lize za sebou. "Porážka s Mladou Boleslaví samozřejmě pořád mrzí. Rozebrali jsme si ji v pondělí a od úterý se připravujeme na Rennes. "Myslím, že je dobře, že hrajeme takhle brzo a nebudeme se v tom dlouho patlat," uvedl Rada. "Každý bod, který bychom na úvod získali, by pro nás byl hodně povzbuzující," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články