Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slavného malíře Vojkůvku (†71) zabil nádor na mozku: Před smrtí neviděl vlastního syna

Autor: shp, rys - 
22. září 2018
18:55

Byl to jeden z nejvýraznějších a nejosobitějších malířů Česka. Na plátno však již štětec nikdy nepoloží. Libor Vojkůvka (†71) zemřel po těžké nemoci. Na mozku měl zhoubný nádor. Před smrtí se nemohl ani potěšit z radosti ze svého vlastního syna. Vůbec ho nevídal.

Nešťastnou zprávu o Vojkůvkově skonu přinesl Blesk.cz malířův dvorní galerista a přítel Jiří Skácelík. „Zemřel v nemocnici, kde měl veškerou péči. Bohužel to bylo nezvratné,“ prohlásil smutně.

Lékaři zjistili před několika měsíci, že má Vojkůvka zhoubný nádor na mozku. Bohužel byl neoperovatelný. Teď souboj se zákeřnou rakovinou prohrál. V noci z 21. na 22. září odešel do nebe.

Vojkůvkovo první manželství nevyšlo. Přineslo mu ale dceru a syna, kteří jsou nyní již dospělí. V roce 2012 se podruhé oženil s o 38 let mladší stážistkou Dagmar Kubíčkovou (33). Ta mu o dva roky později porodila syna.

Vojkůvkovo manželství s Kubíčkovou bohužel nevyšlo. Již několik měsíců po narození syna ho opustila. To ho trápilo hned dvojnásobně. Nejenom, že nebyl se svou milou, ale zároveň se nevídal se svým synem, což ho bolelo na srdci ještě více.

Smrt Vojkůvky zasáhla celý Olomoucký kraj. „Naštěstí jeho neskutečné dílo nás všechny přežije. Aspoň malou útěchou mi je, že jsme mu letos na jaře stihli udělit Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury,“ napsal hejtman olomouckého kraje Ladislav Okleštěk na Facebooku.

Video  Malíř Vojkůvka se oženil s o 38 roků mladší múzou.  - Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bizon_pepa ( 24. září 2018 08:29 )

Ten zacatek je napsán spatne. Nema tam byt: " A co Kaja.." Melo by tam byt:" Stejne tak Kaja". Na druhou stranu vsichni ti jmenováni jeste žiji a někteří jsou schopni se i postarat.

pelagie ( 24. září 2018 08:29 )

Blázen nebyl ,ale byl "podivný" a rozhodně hodný člověk...soudím podle jeho vystoupení u Šípa a jeho osobní život nemáme právo soudit..ať si každý žije podle svého, pokud ostatním neškodí...

lukim ( 23. září 2018 08:44 )

JJ, svatá pravda, ale rozumné to není.

lukim ( 23. září 2018 08:41 )

Souhlas!

baronessa ( 23. září 2018 07:45 )

Co to tady melete? Je vidět, že jste ho nikdy nezažili. Můžete se stydět, ignoranti.

Zobrazit celou diskusi