Karel Abraham si z Aragonie veze bod

Karel Abraham si z Aragonie veze bod

Karel Abraham se po delší době dočkal bodu. Před tím naposledy bodoval v Katalánsku. Nyní má na kontě celkem pět bodů.

V kvalifikaci na GP Aragonie si Karel Abraham vyjel sedmnácté místo, ale nakonec se do závodu vydal jako šestnáctý, protože Franco Morbidelli byl penalizován – musel se posunout o šest míst vzad (tedy ze třináctého na devatenácté místo).

„Pociťoval jsem, že se opravdu hodně blížíme limitu. Jel jsem časy na kolo, které byly hodně podobné těm mým ranním. Odvádíme své maximum. Jsem šťastný, protože jsem vážně docela blízko k bodovaným pozicím. Těším se tedy na závod,“ řekl Abraham po sobotní kvalifikaci.

V Aragonii se nakonec Karel Abraham po delší době dočkal dalšího bodu. Před tím naposledy shodou okolností bodoval také na španělské půdě – bylo to letos v Katalánsku, kde Karel dojel třináctý. Celkově má nyní pět bodů a v průběžném pořadí je 23. a na 22. Kallia ztrácí jeden bod.

„Mám radost z toho, že jsem zpátky na bodech. Každý bod se totiž počítá a patnácté místo nám pomohlo k tomu, že do Thajska poletíme s vyšším sebevědomím. Máme za sebou náročný závod. Start se nám povedl, ale hned ve třetí zatáčce mě ovšem trochu tvrdším způsobem předjel Valentino Rossi a já jsem pak přišel o několik pozic, takže jsem pak nedokázal bojovat se skupinou přede mnou. Udržoval jsem si však dobré tempo. Pak jsem díky tomu dokázal předjet Syahrina, Luthiho a Reddinga. Celkově tedy závod můžu zhodnotit jako dobrý. Přestože se nám dařilo zajíždět konzistentní časy na kolo, nebyli jsme všude tak rychlé, jak bychom čekali. Domnívali jsme se, že by mohlo být možné dostat se pod 1:49, ale asi bylo větší horko než včera a po závodě Moto2 byla i menší přilnavost,“ vyprávěl po závodě Karel Abraham.

Foto: Angel Nieto Team

Doporučujeme

Články odjinud