Schumiho synovec vyhrál díky české stáji, za prvním velkým titulem míří i jeho syn

Radek Vičík Radek Vičík
24. 9. 2018 19:06
Úspěšná závodnická rodina Schumacherů má už pokračovaní v nejmladší generaci formulových pilotů.
David Schumacher v závodě německé Formule 4.
David Schumacher v závodě německé Formule 4. | Foto: US Racing - Charouz Racing System

Hockenheim/Spielberg -  David Schumacher, syn Ralfa Schumachera a synovec legendy F1 Michaela, vybojoval v 16 letech první velký úspěch. Za přispění stáje s českým podílem US Racing - Charouz Racing System se stal nejlepším nováčkem německé Formule 4.

Blízko ještě většího úspěchu je syn Michaela Schumachera, Mick. Ten sahá po titulu mistra evropského šampionátu Formule 3.

Stáj US Racing - Charouz Racing System slavila v německé "juniorce" hned několik úspěchů. Absolutním šampionem se totiž stal její pilot, Němec Lirim Zendel. Společný projekt Ralfa Schumachera a Antonína Charouze vedle trofeje pro nejlepšího nováčka vyhrál i hodnocení týmů.

"Byla to skvělá sezona. Děkuji všem našim sponzorům, že byli při nás," usmíval se spokojený Charouz.

V šampionátu se objevili také dva čeští jezdci. Tom Beckhäuser získal čtyři body a byl hodnocen na 21. pozici. Nejlepší nováček italské F4 Petr Ptáček neměl jako do seriálu nepřihlášený pilot nárok na body, ale v odjetých závodech se dokázal prosazovat do první desítky.

Rodinou sbírku trofejí má šanci brzy rozšířit také Mick Schumacher. Velká německá naděje pro formuli 1 o víkendu vyhrála v rakouském Spielbergu dva ze tří podniků mistrovství Evropy Formule 3. Syn sedminásobného mistra světa F1 má tak před závěrečným trojzávodem v Hockenheimu náskok 49 bodů před Britem Danem Ticktumem.

O jeden pohár se už ale mladý Schumacher postaral. Jeho stáj Prema si na Red Bull Ringu s předstihem pojistila vítězství v hodnocení týmů.

 

Právě se děje

Další zprávy