Další výbuch. Plzeň prohrála v Jablonci 0:3 a ztrácí na obě pražská "S"

ČTK ČTK
24. 9. 2018 20:17
Viktoria znovu venku neuspěla, po čtyřgólovém výprasku na Slavii dostala jen o branku méně v Jablonci.
Plzeňský kouč Pavel Vrba
Plzeňský kouč Pavel Vrba | Foto: Milan Kammermayer

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Plzně v dohrávce devátého kola první ligy prohráli v Jablonci 0:3 a klesli na třetí místo tabulky. Obhájci titulu ztrácí tři body na Slavii a dva na Spartu, kterou přivítají v pátek.

V souboji pohárových účastníků se v úvodním poločase dvakrát trefil Michal Trávník a domácí záložník po změně stran připravil i třetí gól pro Jana Chramostu.

Severočeši v nejvyšší soutěži zabrali po dvou prohrách bez vstřelené branky a poskočili na šestou pozici. Viktoria utrpěla druhou porážku v ligové sezoně a v Jablonci nebodovala po devíti letech.

"Myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Náš výkon měl kvalitu od všech hráčů," řekl trenér Jablonce Petr Rada. "Jablonec hrál dobře a zaslouženě vyhrál 3:0. My jsme jim nestačili," doplnil kouč Viktorie Pavel Vrba.

Západočeši nastoupili ve stejné základní sestavě jako ve středečním utkání skupiny Ligy mistrů s CSKA Moskva (2:2). Jablonci oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy v Rennes (1:2) chyběl jenom lehce zraněný útočník Doležal, kterého nahradil Chramosta.

Domácí od začátku soupeře zmáčkli. Po Chramostově přistrčení Trávník napálil boční síť, Jovovičovu nečekanou střelu pak gólman Kozáčik vytáhl nad břevno. Jablonečtí hosty k ničemu nepouštěli a sami si vytvářeli další šance. V 18. minutě povedenou akci zakončil Chramosta jen střelou doprostřed branky a Kozáčik ji nadvakrát zastavil.

Ve 27. minutě se už aktivnější Jablonečtí dočkali. Chramosta nacentroval do pokutového území a Trávník tečovanou hlavičkou otevřel skóre. Hosté se dál trápili, hodně chybovali a ztráceli míče. Ve 39. minutě Masopust přistrčil míč volnému Trávníkovi a ten zvýšil přesnou ranou do horního růžku. "Trefil jsem to jako už dlouho ne. Pak už se nám hrálo hodně dobře. Celý mančaft od začátku šlapal, jak jsme si představovali," pochvaloval si Trávník.

Těsně před koncem poločasu Jovovič ještě těsně minul plzeňskou branku. "Drželi jsme aktivitu směrem dopředu a nenechali soupeře rozehrát, protože tam je jejich silná stránka. Měli jsme šance a díky Michalu Trávníkovi jsme je proměnili," uvedl Rada.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten první. V 56. minutě si na Trávníkův roh naskočil bývalý plzeňský útočník Chramosta, jehož hlavičku doprostřed Kozáčik neudržel.

"Jablonec byl přesnější a důraznější ve velkém vápně. My jsme tam také nějaké situace měli, ale bohužel jsme v nich nebyli tak razantní a přesní jako Jablonec," podotkl Vrba.

O chvíli později naopak slovenský gólman nezaváhal a vyrazil přízemní pokus Masopusta. Těsně před koncem se plzeňský kapitán Hubník srazil hlavou s Lischkou a na nosítkách byl odnesen ze hřiště.

"Byl při vědomí. Možná v první fázi měl nějaký problém. Jel pro jistotu s naším doktorem na CT do Plzně. Po zápase vypadal, že by to mohlo být v pořádku," přiblížil Vrba.

Domácí porazili plzeňské mužstvo teprve ve druhém z posledních 19 ligových utkání. Západočeši venku prohráli podruhé za sebou, v předminulém kole podlehli 0:4 na hřišti Slavie.

9. kolo první fotbalové ligy

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)

Branky: 27. a 39. Trávník, 56. Chramosta. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Flimmel. ŽK: Limberský, Kolář, Kopic (všichni Plzeň). Diváci: 2782.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust (73. Kubista), Trávník, Považanec, Jovovič (90.+2 Acosta) - Chramosta (83. Ikaunieks). Trenér: Rada.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Pernica, Hubník, Limberský - Hořava (64. Chorý), Hrošovský - Kopic (76. Ekpai), Kolář (46. Čermák), Kovařík - Krmenčík. Trenér: Vrba.

 

Právě se děje

Další zprávy