Hlavní obsah

Ani Kvitová, ani Plíšková. Na turnaji v Číně řádí jiná česká hráčka!

Wu-chan

Na turnaji v čínském Wu-chanu předvádí spanilou jízdu. Kateřina Siniaková drží po vypadnutí Petry Kvitové, Karolíny Plíškové a Barbory Strýcové prapor českých tenistek. A to přitom svou cestu začala už v kvalifikaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kateřina Siniaková vyřadila světovou čtyřkuVideo: sntv

 
Článek

V letošní sezóně sbírá úspěchy hlavně ve čtyřhře. S Barborou Krejčíkovou vyhrály Wimbledon a French Open. Zajištěné místo mají i na Turnaji mistryň. Ve Wu-chanu ale její obvyklá parťačka není a Siniaková vypadla po boku Srbky Kruničové už v 1. kole.

Vše si ale vynahrazuje v singlu. Poté, co musela projít dvoukolovou kvalifikací, ve které porazila i krajanku Markétu Vondroušovou, vyhrála i tři zápasy hlavní soutěže.

Siniaková postupně vyřadila Francouzky Mladenovicovou s Garcíaovou a naposledy bývalou světovou jedničku Španělku Muguruzaovou. Všechny zmíněné duely mají jednoho společného jmenovatele. Minimálně jeden set vyhrála česká hráčka v tie-breaku. Celkově ze tří utkání zvítězila ve zkrácené hře hned pětkrát!

„Myslím, že jsem tady hrála víc tie-breaků než v celém mém životě! (úsměv)," řekla rodačka z Hradce Králové, jež si dva vítězné tie-breaky připsala s Garcíaovou a Muguruzaovou a jeden proti Mladenovicové.

„Proti Muguruzaové bylo výborné, že jsem do obou tie-breaků vstoupila dobře a rychle šla do vedení. Pak už jsem se snažila hlavně soustředit a bojovat," uvedla dvaadvacetiletá Češka.

Hraje o své maximum

Od 14 hodin ji čeká čtvrtfinálový duel. V něm vyzve Anett Kontaveitovou z Estonska, kterou na konci srpna porazila v 1. kole US Open. Pokud zvítězí, vyrovná tím své sezónní maximum z květnového podniku v Norimberku a zároveň může vystřelit na své kariérní maximum. Doposud byla aktuálně 47. hráčka žebříčku WTA nejvýše 36., v případě vítězství toto umístění zlepší minimálně o jednu pozici.

„Cítím se tu (ve Wu-chanu) velmi dobře a doufám, že v těchto výkonech budu pokračovat. Tento úspěch pro mě hodně znamená," konstatovala Siniaková.

Na turnaji v čínské metropoli se nedaří favoritkám. Postupně vypadly Simona Halepová, Caroline Woznická, Karolína Plíšková či Petra Kvitová, což dává šanci vyniknout i ostatním hráčkám. Ve čtvrtfinále je hned sedm nenasazených hráček, jedinou výjimkou je Australanka Bartyová, která už postoupila do semifinále.

Reklama

Související témata: