Hlavní obsah

Reprízu finále ovládlo Brno gólem v poslední minutě! Liberec rozdrtil Boleslav, Verva stále v čele

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga v neděli rozehrála nekompletní šesté kolo. Sparta porazila poslední Chomutov 4:1, Liberec smetl Mladou Boleslav 8:3. Plzeň na domácím ledě padla s Pardubicemi 2:3 v prodloužení. Pošesté v řadě vyhrál Hradec Králové, tentokrát zdolal Karlovy Vary 4:2. Nezaváhal ani první Litvínov, jenž si poradil s Olomoucí 2:1. Dramatickou koncovku nabídla repríza finále mezi Brnem a Třincem. Kometa nakonec vyhrála 2:1 až gólem 19 sekund před koncem třetí třetiny. Kolo uzavře úterní zápas mezi Vítkovicemi a Zlínem (od 17:30).

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Langhamer vyhlíží střelu Martina Adamského z Třince. Bedřich Köhler se snaží tvrdý projektil zblokovat.

Článek
Fotogalerie

Chomutov v libeňské O2 areně potvrdil, že neprožívá dobrý vstup do sezóny. Pošesté v řadě prohrál a zůstává přibitý na dně ligové tabulky. To Pražané vyhráli třetí ze čtyř domácích duelů. O svém triumfu rozhodli už v první třetině, kdy se trefili Kumstát s Vránou. V závěrečné dvacetiminutovce pak přidali pojistky Pavelka s Formanem. Čestný úspěch hostů zaznamenal Huml.

Pořádnou gólovou přestřelku viděli diváci v Liberci. Domácí porazili Mladou Boleslav 8:3. Severočeši si tak připsali čtvrté vítězství v řadě. Pro Bruslařský klub to byl naopak největší debakl v historii vzájemných duelů.

Utkání v Plzni rozuzlilo až prodloužení. V čase 60:52 rozhodl o bodu navíc pro Pardubice svým druhým gólem v zápase Marosz.

Hráči Hradce Králové proti Karlovým Varům naplno prokázali svou formu. Po výhře 4:2 zapsali šestou výhru za sebou a v případě, kdyby vedoucí Litvínov zaváhal proti Olomouci, mohli ho vystřídat v čele tabulky.

Jenže Severočeši taktéž pokračovali ve výborných výkonech a stále se drží na vítězné vlně. Proti Hanákům dokázali otočit skóre a po výhře 2:1 stále extralize vévodí. Vítězný zásah si připsal nejproduktivnější hráč soutěže Lukeš při přesilové hře. Verva zvítězila v základní hrací době v pátém ze šesti odehraných duelů.

Dramatickou podívanou přinesla repríza finále minulého ročníku. Kometa nad Třincem dlouho vedla o jeden gól, když se trefil Zaťovič, ale Krajíček v přesilové hře dvě minuty koncem srovnal. Jenže devatenáct vteřin před vypršením třetím třetiny rozhodl o výhře domácích svým premiérovým extraligovým gólem Plášek.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Sparta - Chomutov 4:1
Branky: 14. Kumstát, 20. Vrána, 52. Pavelka, 56. Forman - 59. Huml
Liberec - Mladá Boleslav 8:3
Branky: 12. a 32. Vlach, 17. a 20. Bulíř, 40. Kvapil, 40. Redenbach, 42. Lenc, 53. Valský - 4. Žejdl, 50. Musil, 58. Orsava
Plzeň - Pardubice 2:3 v prodloužení
Branky: 15. Kaňák, 36. Stach -  34. a 61. Marosz, 11. Poulíček
Hradec Králové - Karlovy Vary 4:2
Branky: 7. Zámorský, 18. Koukal, 36. Kukumberg, 45. Vincour - 34. Plutnar, 51. Havránek z trest. střílení
Litvínov - Olomouc 2:1
Branky: 33. Ščotka, 45. Lukeš - 13. Irgl
Brno - Třinec 2:1
Branky: 13. Zaťovič, 60. Plášek - 58. Krajíček
Vítkovice - Zlín hrají 2. 10. od 17:30 v Ostravě

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.