Zeman dnes přijme Babiše na pravidelné schůzce v Lánech

02.10.2018 6:31

Prezident Miloš Zeman dnes večer přijme na pravidelné schůzce premiéra Andreje Babiše (ANO). Hovořit by mohli o komunálních a senátních volbách, které se konají tento pátek a sobotu, ale také o obsazení funkce ministra zahraničí, uvádí ČTK.

Zeman dnes přijme Babiše na pravidelné schůzce v Lánech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše předsedou vlády. Již podruhé

Předseda ČSSD Jan Hamáček, který funkci dočasně zastává, na ni nominoval náměstka Tomáše Petříčka. Babiš už návrh oficiálně zaslal na Hrad, dnes ráno se má s Petříčkem setkat.

Hamáček vede diplomacii souběžně s ministerstvem vnitra kvůli tomu, že Zeman v červnu odmítl jmenovat kandidáta sociální demokracie Miroslava Pocheho. Hamáček původně trval na Pochem, ale v polovině září místo něj navrhl Petříčka. Prezident minulý týden řekl, že Petříček má pro funkci slušné kvalifikační předpoklady. S kandidátem na ministra by se měl před jmenováním sejít.

Babiš se Zemanem se naposledy v Lánech sešli koncem srpna. Dohodli se tehdy například na tom, že vláda projedná za přítomnosti prezidenta návrh státního rozpočtu 19. září. Hovořili také o zahraniční politice a některých závěrech Nejvyššího kontrolního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…