Herečka známá i z filmu Taková normální rodinka či seriálu Všechny moje lásky na sociální síti zveřejnila fotku, na níž drží v ruce sklenku s červeným vínem. Pro někoho možná každodenní záležitost, pro Moniku ovšem v podstatě svátek.

Dlouho se totiž musela alkoholu vyhýbat. „5 měsíců bez alkoholu. Dieta," připsala na Instagramu k fotce a odtajnila, že její abstinence byla způsobená vážnou nemocí - infekční mononukleózou alias „nemocí z líbání“. Jedná se o virové onemocnění, které se přenáší slinami a projevuje se velkou únavou a zvětšením lymfatických uzlin. Může končit i vážnějšími komplikacemi.

„Mononukleóza je sviňa," povzdechla si Zoubková, která už je teď ale naštěstí v pořádku, jelikož poctivě dodržovala přísnou jaterní dietu. A tak konečně může trochu povolit. „Pomalu a polehoučku zpátky do života. Takže na zdraví!" popřála maminka holčiček Emmy Luisy a Stelly-Marie, která si dobrého zdraví váží nyní ještě víc než dřív.

K nemocem má jistě úctu i kvůli tomu, že pochází z lékařské rodiny. To má ostatně společné i se svou postavou z Ordinace v růžové zahradě 2, lékařkou Terezou Valšíkovou Benešovou. Ovšem ta se naopak v ději seriálu potýká se závislostí na alkoholu, kvůli čemuž se jí zkomplikoval pracovní i osobní život.

VIDEO: Monika Zoubková promluvila o své postavě z Ordinace: Tereza to bude mít ještě hodně těžké!

Video
Video se připravuje ...

Monika Zoubková z Ordinace: Tereza to bude mít ještě hodně těžké Adam Balažovič/bpž

 

Fotogalerie
44 fotografií